Salut

municipal

Madrenas impulsarà una moció conjunta a favor de fer el Trueta a Domeny

L'alcaldessa de Girona demana a tots els grups municipals “màxima unitat” en aquesta qüestió

La CUP creu que el debat afecta tot el territori

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, va anunciar ahir que proposarà a tots els grups municipals una moció conjunta per reclamar al conseller de Salut, Toni Comín, que la Generalitat adquireixi els terrenys de Domeny per construir-hi el nou hospital Josep Trueta. “Hem d'anar tots de bracet per demanar a la Generalitat que adquireixi els terrenys de Domeny i pugui començar la redacció del projecte”, va declarar. L'alcaldessa va dir que està “convençuda que sortirà bé” i va destacar que el nou Trueta “no és una qüestió política, sinó un tema de ciutat”. Per això, va demanar “màxima unitat” a tots els partits polítics. Madrenas va tornar a defensar que la proposta que ha fet l'Ajuntament de Girona “és la millor” i per tant considera que l'hospital ha d'anar “forçosament” als terrenys de Domeny. “Hem parlat amb tothom i l'opinió és unànime: són els millors possibles”, va destacar Madrenas.

Fa una setmana, l'alcaldessa de Girona va exigir al conseller Comín que “posi fil a l'agulla i prengui una decisió de manera urgent” sobre l'emplaçament del nou Trueta, que, per ella, no pot ser cap més que els terrenys ja urbanitzats a Domeny que va oferir el novembre de l'any passat. L'alcaldessa va demanar celeritat per començar la tramitació del nou hospital després d'haver fet una tanda de trobades amb una quinzena d'agents implicats (col·legis professionals, sindicats, associacions de malalts, partits polítics i representats de la UdG, del Trueta i del Santa Caterina, entre d'altres) i haver vist la unanimitat que hi ha en la línia que cal desencallar el tema i engegar-lo de forma immediata.

Campanya per debatre el model

El regidor de la CUP-Crida per Girona Lluc Salellas va presentar ahir, davant de l'hospital de Girona, la campanya Defensem el Trueta, defensem la sanitat pública. Salellas va exposar que el debat sobre el nou Trueta va més enllà del seu futur emplaçament i té a veure, prioritàriament, amb el model d'hospital de referència que es vol per a la regió sanitària de Girona. Segons la seva opinió, el debat no pot circumscriure's únicament a la ciutat de Girona, sinó que s'ha de comptar amb els diferents actors del món sanitari i les diferents administracions públiques de la demarcació. “No es pot començar la casa per la teulada com ha fet l'alcaldessa quan diu que s'ha de fer als terrenys de Domeny perquè sí. Això és prioritzar la medalleta com a ciutat abans que el model de sanitat públic amb drets i garanties per als treballadors i usuaris”, va declarar. En el marc de la campanya, la CUP programarà actes públics i repartirà informació per reclamar inversions per a l'actual edifici i un debat sobre el nou projecte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.