Salut

Han d'indemnitzar una dona operada a Blanes

Un retard de diagnòstic va fer que li acabessin amputant la cama esquerra

El jutjat contenciós administratiu número 2 de Girona ha condemnat el Servei Català de la Salut a pagar una indemnització de 208.245 euros a una dona que van operar a l'hospital comarcal de la Selva per posar-li una pròtesi de genoll i, mesos després, li van haver d'amputar la cama, segons informa la cadena SER. Els fets van passar el febrer del 2013 quan la dona va ser operada a l'hospital comarcal de Blanes per posar-li una pròtesi al genoll. Un cop ja va ser donada d'alta, la dona –segons s'exposa en la sentència– va advertir que no se sentia la cama, però no li van fer un estudi arterial, que hauria detectat possibles complicacions. A més, la pacient tenia antecedents d'arteriopatia. En la sentència, que firma el magistrat Santiago Alejandro García Navarro, es qualifica de “sorprenent” que la dona rebés l'alta mèdica. Un mes després de l'operació, la dona va tornar perquè li feia mal el peu i, segons s'explica en la sentència, a la qual ha accedit la cadena SER, li van diagnosticar inflamació al turmell i una úlcera i li van sol·licitar un ecografia Doppler per descartar una trombosi venosa. En aquest moment tampoc es va fer cap estudi del sistema arterial.

Estudi radiològic

Al final, la dona va optar per anar a la clínica Teknon de Barcelona i, quan la van visitar, la van derivar al Trueta després de fer-li un estudi radiològic de les artèries de la cama. Dos mesos després la van operar per fer-li un bypass arterial, però ja no hi havia solució i l'endemà li van haver de tallar la cama. Per tot plegat, el jutge conclou que “queda provat el retard en el diagnòstic” i hi afegeix: “És patent la carència de mitjans posats a disposició de la pacient.” L'advocat de la pacient va presentar un recurs contenciós davant el silenci administratiu del Servei Català de la Salut, a qui la dona havia reclamat una indemnització.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia