Salut

Salut

Suport del Col·legi de Metges a l’opció de fer el Trueta a Salt

El COMG, amb més de 2.700 col·legiats, comparteix la posició dels caps de servei de l’hospital de Girona

El Col·legi Oficial de Metges de Girona (COMG) comparteix la posició dels caps de servei del Trueta, que dimecres van reclamar que el nou hospital es faci al costat del Santa Caterina (és a dir, a Salt, i no al nord de Girona). Fonts del COMG consultades per aquest diari van confirmar ahir que donen suport als membres de la junta facultativa de l’hospital en les seves reivindicacions: que continuïn les inversions a l’actual hospital i requalificar-lo a un nivell superior al que té actualment, definir un model assistencial per a les comarques gironines i la redacció i execució del projecte del parc hospitalari de Girona. Aquest complex hauria d’incloure les facultats de Medicina, Infermeria i Fisioteràpia de la Universitat de Girona, l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona (la seu del qual ja és al Santa Caterina de Salt) i el futur Trueta. Els facultatius consideren que el nou parc hospitalari “no pot néixer disgregat en el territori, ni tampoc néixer predestinat a no tenir capacitat de créixer.”

La posició del COMG reforça, de fet, l’opinió ja expressada des de fa temps pel seu president, Josep Vilaplana. El president del col·legi va defensar que calia fer-lo al costat del Santa Caterina de Salt: “Si ja tenim un hospital nou allà, el més lògic és que el futur hospital de referència estigui al costat i que tingui suficient espai per poder-hi fer un campus universitari amb les facultats de Medicina i Infermeria.”

D’altra banda, en contra del que impulsa el grup de treball de l’Ajuntament de Girona per mantenir el Trueta a la ciutat (format per CiU, el PSC, ERC-MES i el PP), els grups municipals restants amb representació al ple, la CUP i C’s, han manifestat que cal una anàlisi profunda de les necessitats de l’assistència sanitària abans de començar a parlar de la ubicació. Amb aquest objectiu, la CUP ha organitzat una taula rodona per al 8 de juny a la sala d’actes de La Punxa amb el títol El futur del Trueta: quin hospital volem? Hi participaran Carme Majó, delegada sindical al Trueta; Ramon Brugada, cap de cardiologia del Trueta i el Santa Caterina, i Àngel Guevara, gestor sanitari. Pel que fa a C’s, la seva portaveu, Míriam Pujola, va afirmar ahir que el grup de treball que han format quatre grups municipals “respon només a interessos polítics, i no tècnics.” Pujola els ha instat a “deixar de banda els interessos electorals” i considera que el més important del projecte per fer un nou hospital és el model sanitari que s’oferirà als gironins, i no la ubicació del centre.

LA DATA

8.6.2017
Es farà
una taula rodona organitzada per la CUP per debatre com i on ha de ser en el futur l’hospital Josep Trueta.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia