Salut

ensenyament

salut

Prova de la tuberculina a un centenar de nens d’una escola de Sant Feliu

Un mestre del centre Gaziel va emmalaltir i Salut assegura que es tracta d’un cas aïllat

Pares d’alumnes es queixen de no haver estat informats fins ara

Un centenar d’alumnes i alguns docents de l’escola pública Gaziel de Sant Feliu de Guíxols seran sotmesos a la prova de la tuberculina després que fa tres mesos un mestre del centre emmalaltís de tuberculosi. El docent que es va veure afectat per la tuberculosi ha evolucionat favorablement i en tot aquest temps no hi ha hagut cap altre afectat per aquesta malaltia infecciosa. Fonts dels serveis territorials de Salut a Girona asseguren que es tracta d’un cas aïllat i que les proves de la tuberculina es fan d’acord amb el protocol establert per descartar que hi hagi hagut cap altra infecció i com a pas previ al tancament del cas. “No s’està actuant fora de termini ni fent res excepcional. S’apliquen les mesures previstes en el protocol”, va raonar un portaveu de Salut. Les mateixes fonts han indicat que l’elevat nombre de proves que es faran –més d’un centenar entre alumnes principalment i alguns mestres– té a veure amb el fet que el mestre que va emmalaltir feia classes a més d’un grup d’alumnes i, segons el protocol, s’han de fer entre tots els contactes.

Salut va informar per carta els pares dels alumnes als quals s’ha de fer la prova de la tuberculina, que es farà en un mateix dia a tots els nens i al mateix centre. Algunes famílies s’han queixat, però, de falta d’informació, adduint que fins que no s’han hagut de fer aquestes proves no s’han assabentat que s’havia produït aquest cas. Salut sosté que tot el seguiment del cas s’ha fet de comú acord amb l’escola, que sempre ha estat informada. L’escola va evitar ahir fer declaracions.

LA XIFRA

3
mesos
han passat des que va emmalaltir un mestre de l’escola fins a la realització de les proves de la tuberculina.

LA FRASE

No es tracta de cap brot sinó d’un cas aïllat. I s’està actuant d’acord amb el que estableix el protocol en aquests casos
Fonts de Salut

Una prova per detectar si hi ha infecció

La tuberculosi és una malaltia contagiosa produïda pel bacil Mycobacterium tuberculosis. Afecta principalment els pulmons. És contagiosa. Es transmet per l’aire en parlar, tossir, esternudar o escopir. La prova de la tuberculina serveix per detectar la infecció, però no la malaltia. Es tracta d’una injecció sota la pell. Al cap de dos o tres dies pot produir una petita reacció local. Si no hi ha reacció, és que no hi ha infecció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia