Salut

hospitals

Les millores a l’UCI pediàtrica, insuficients

Personal de la unitat sosté que calen encara més llits per evitar trasllats

Personal de la unitat de cures intensives pediàtrica (UCIP) i de la unitat neonatal de l’hospital Josep Trueta de Girona ha manifestat a través d’un comunicat que les reformes que s’han fet en aquesta àrea han permès resoldre només parcialment les mancances. El Trueta va informar la setmana passada que els treballs que s’hi han dut a terme en els darrers mesos, per valor d’1,8 milions d’euros, han permès a aquesta àrea guanyar espai, instal·lar aparells electromèdics d’última generació, afegir-hi un llit més –i passar dels tres que hi havia a quatre– i crear una àrea d’aïllament.

Treballadors d’aquesta unitat mantenen que, un cop acabades les reformes, si bé s’ha millorat “encara estem lluny de tenir una UCIP i una unitat neonatal que responguin a les necessitats reals de la nostra població”. Indiquen que, tot i l’augment de la superfície de la unitat neonatal, “els nounats més greus segueixen estant en un espai reduït que dificulta les cures i la privacitat”. Asseguren que es necessiten més llits per evitar els trasllats innecessaris a centres de Barcelona, i també més material. “No tots els llits tenen el material necessari (cal un respirador a la UCIP) i seguim treballant amb material vell que s’hauria de canviar urgentment”, es diu en el comunicat que han fet públic a través de les xarxes socials. Mantenen que els pacients de la UCIP no tenen llits apropiats, que falten cadires especials perquè les mares i els pares puguin estar en contacte amb els prematurs i facilitar la seva curació, i que falta personal. Tot i que es comença a parlar d’augmentar el nombre d’infermeres, “la realitat és que encara no es compleixen les ràtios i que el nombre d’infermeres s’ajusta al mínim en funció del nombre de nens ingressats”, s’exposa. El personal d’aquesta unitat recorda que aquestes obres que s’han dut a terme formen part de la primera fase del pla funcional i que encara cal dur a terme la segona i la tercera. “Seguim lluitant per una UCI pediàtrica i una unitat neonatals dignes”, diuen en l’escrit fet públic.

Cada any ingressen a la UCIP de l’hospital de referència de Girona entre 180 i 200 infants, i entre 350 i 400 a la unitat de neonatologia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona