Salut

Fuster inaugura el Centre de Convencions de Cardona

El famós cardiòleg imparteix un seminari sobre l’epidèmia cardiovascular en què participen més de 300 persones de quinze països

Assegura que cal promocionar la salut en lloc de la malaltia

El nou Centre de Convencions de Cardona (CCC) ha quedat inaugurat amb un curs magistral sobre l’epidèmia cardiovascular impartit pel prestigiós cardiòleg Valentí Fuster, que considera imprescindible un canvi de paradigma i començar a “promocionar la salut en lloc de la malaltia com s’ha fet fins ara”.

El seminari, organitzat per la Universitat Internacional Menéndez Pelayo, ha atret més de tres-cents assistents, la majoria cardiòlegs, provinents de quinze països, que entre dilluns i ahir van seure a les butaques del nou equipament cardoní per escoltar Fuster. Que ell hagi inaugurat el CCC no és una casualitat: el cardiòleg és el president de la fundació SHE (Science, Health, and Education), que ha finançat el gruix de la rehabilitació de l’antic Cine Moderno com a nou centre de convencions. Les obres han costat dos milions d’euros i formen part del projecte Cardona Integral, impulsat per Fuster i que té com a objectiu fer que la salut es converteixi en un element prioritari per als ciutadans de Cardona, així com en una eina de promoció social i econòmica del municipi.

En aquesta línia, Fuster va analitzar durant el curs les bases per aconseguir uns hàbits saludables en totes les franges d’edat. “Cuidar la nostra salut és una qüestió de responsabilitat individual i un canvi general d’actitud i d’estils de vida. I cal insistir en un missatge fonamental: mai és tard per cuidar-se”, va subratllar.

Segons el cardiòleg, la seva fundació treballa per inculcar als joves que “no tractin els malalts només basant-se en la tecnologia”, sinó tenint en compte factors com ara l’emocional, que “abans es valoraven però que ara s’han perdut a causa dels avenços tecnològics”.

LES FRASES

Estem inculcant als joves professionals que no tractin els malalts només basant-se en la tecnologia
Valentí Fuster
cardiòleg i president de la fundació she
Des del 2014, quan va engegar el projecte, la població ha canviat els seus hàbits i està més conscienciada
Ferran Estruch
alcalde de cardona

Un model saludable de referència

El doctor Fuster assegura que les malalties cardiovasculars són la principal causa de mortalitat als països desenvolupats des de fa anys i ara també als països pobres. Es mostra convençut que els investigadors coneixen més la malaltia que la mateixa salut i precisament aquí és on cal insistir, segons el cardiòleg, per canviar la cultura. Fuster creu que, en un futur, Cardona serà un referent saludable arreu del món: “Caldrà esperar uns deu o quinze anys per observar amb detall els efectes del projecte, però segur que allò que hem començat a Cardona de forma pionera s’acabarà implantant a altres països amb èxit.” L’alcalde cardoní, Ferran Estruch, coincideix amb les paraules del metge. “Des del 2014, quan vam fer les primeres enquestes i vam engegar aquest projecte, la població ha canviat els seus hàbits i es nota. Fa més esport, està més conscienciada”, diu. A banda, Estruch valora que les millores impulsades per la fundació SHE i la Fundació Cardona Històrica permetran “anar més enllà i atraure un turisme de convencions que beneficiarà molt Cardona”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia