Salut

salut

vaga d'ambulàncies

Suspesa la vaga d’ambulàncies prevista per avui

Arran de l’atemptat de Barcelona, els sindicats han anul·lat tots els actes com a mostra de condol

Arran de l’atemptat d’ahir a Barcelona, els sindicats de CCOO, Sindi.Cat i el Sindicat del Transport Sanitari de Girona (STSG) van acordar deixar sense efecte la vaga d’ambulàncies que s’havia convocat per avui a Girona i l’Alt Maresme després que la segona reunió de mediació, que es va fer dimecres, acabés sense cap acord entre les organitzacions sindicals i l’empresa adjudicatària del servei, Transport Sanitari de Catalunya (TSC).

A través d’un comunicat, el comitè de vaga va exposar ahir que “en mostra de condol a les víctimes i de respecte cap a la població en general, com també als professionals del SEM i les autoritats policials”, s’ha acordat deixar sense efecte la jornada de vaga d’avui i suspendre tots els actes programats, com ara la manifestació a Calella de la Costa. “Considerem que el que ha succeït és prioritari sobre les nostres protestes”, van declarar.

Així mateix, els sindicats van indicar que, en contra del previst inicialment, “tots els treballadors i treballadores han d’anar a treballar en l’horari habitual com si es tractés d’un dia normal”. En el mateix comunicat, van expressar el seu condol envers les víctimes i familiars i es van posar a disposició del SEM. “Volem expressar el nostre condol per totes les víctimes i famílies, com també volem fer saber que els professionals de Girona i l’Alt Maresme ens posem a disposició del SEM per si fes falta la nostra col·laboració”, indiquen. I hi afegeixen que una manera de col·laborar amb les víctimes de l’atemptat és fer una donació de sang. A la vaga d’avui estaven convocats els prop de 500 treballadors del servei de transport urgent i programat.

Respecte de la reunió de mediació que es va fer dimecres i que no va fructificar, el membre del comitè de vaga Adolfo Martin va explicar ahir que l’empresa es manté enrocada en la seva posició i no s’avé a negociar cap dels catorze punts plantejats pels sindicats, entre els quals hi ha el manteniment de les categories laborals i que es millori l’estat d’alguns dels vehicles. Segons Martin, l’empresa TSC posa com a condició per començar a negociar la desconvocatòria de les vagues. “Tenim una gran desconfiança envers l’empresa i no tenim clar que compleixi cap condició”, va raonar.

Amenaça amb una vaga de caràcter indefinit

Fonts del comitè de vaga van explicar ahir que el calendari de mobilitzacions previstes per les pròximes setmanes es manté. En aquest sentit, pel dia 25 està prevista una vaga parcial, com la que es va dur a terme el dia 11. I els sindicats ja han anunciat que, si no hi ha cap canvi respecte de la situació actual, radicalitzaran la seva posició i a partir del 30 d’agost iniciaran una vaga de 24 hores i indefinida. Amb tot, el dia 22 hi ha una altra reunió de mediació al Departament de Treball en relació amb la convocatòria de vaga del dia 25 i també per tractar de la demanda que, segons Martin, l’empresa ha presentat contra el comitè de vaga per considerar il·legals els actes de protesta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona