Salut

Municipal

Badalona tindrà el darrer ambulatori acabat el 2021

La Generalitat desencalla la construcció del CAP del Gorg, que descongestionarà l’equipament de Sant Roc

Amb el nou edifici es preveu el creixement urbanístic de la zona de l’entorn del canal

El futur centre d’atenció primària (CAP) del barri del Gorg, a Badalona, serà una realitat l’any 2021, tal com va confirmar ahir el conseller de Salut, Antoni Comín, que va presentar el projecte al costat dels terrenys on s’ha d’aixecar acompanyat de l’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater. Aquest és el darrer ambulatori pendent de construir a la ciutat i, un cop estigui fet, donarà servei a una zona en procés d’urbanització, a l’entorn del futur canal del port de Badalona. Amb aquest equipament es preveu el creixement de població del barri, ja que estarà preparat per atendre un màxim de 20.000 persones en un període de deu anys. Començarà a funcionar amb una plantilla de 28 professionals que s’ampliarà fins a 38, segons va explicar el conseller.

Els veïns adscrits a l’àrea bàsica de salut del Gorg, que són unes 12.000 persones, han de desplaçar-se ara fins l’ambulatori de Sant Roc, on són atesos juntament amb la població d’aquest barri de la zona sud de la ciutat. La construcció del nou CAP del Gorg permetrà descongestionar l’ambulatori de Sant Roc i procedir a la seva reforma. El conseller de Salut reconeixia ahir durant la presentació del projecte que la Generalitat tenia “una assignatura pendent a Badalona” pel fet que els pacients de dues àrees bàsiques de salut havien de compartir un mateix ambulatori, que té ja molts anys d’antiguitat i necessita una reforma en profunditat.

El solar on es construirà el nou equipament sanitari és una parcel·la de 450 m², propietat del Departament de Salut, situada molt a prop dels terrenys del futur canal i envoltada de promocions d’habitatges en construcció. El CAP del Gorg tindrà quatre plantes d’altura i una superfície construïda de prop de 1.600 m². La cartera bàsica de serveis preveu l’atenció sanitària i l’atenció a domicili, en tots dos casos programada i no programada; espirometries, control d’anticoagulants orals, cirurgia menor i odontologia. Per tot això, el pla funcional preveu un total de 24 consultes, entre les quals destaquen les de medicina general, pediatria, odontologia i infermeria. La planta baixa es destinarà a l’atenció urgent, i les consultes de medicina i infermeria se situaran a la primera i la segona planta. La tercera estarà dedicada a la formació i l’educació en la salut i quedarà una reserva d’espai a la quarta planta per al futur creixement de l’equipament.

El projecte executiu es troba en fase de licitació. Està previst que pugui estar enllestit a mitjan any vinent i les obres podrien començar a finals del 2018. La construcció durarà dos anys. És per això que la previsió d’inaugurar-lo és per principis del 2021. El cost aproximat serà de 2,9 milions d’euros.

LA XIFRA

2,9
milions d’euros
és el cost aproximat del CAP del Gorg, on està previst que les obres comencin a finals del 2018.

LA FRASE

La Generalitat tenia una assignatura pendent amb Badalona, per això hem prioritzat el CAP del Gorg
Antoni Comín
conseller de salut


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia