Salut

successos

sanitat

Mor un altre afectat per la legionel·losi detectada a Blanes

Es tracta d’una persona que va mostrar símptomes en tornar al seu país després d’haver estat al municipi selvatà

Ja són dues les persones que han mort a causa del brot de legionel·losi detectat a Blanes el mes d’octubre, i el nombre d’afectats puja a dinou persones, segons va fer públic l’Agència de Salut Pública de Catalunya (Aspcat). La primera víctima, una dona de 83 anys, va morir el 13 d’octubre però ahir la xarxa de vigilància epidemiològica europea va informar de la mort d’una altra persona que va començar a notar els símptomes en tornar de Blanes al seu país d’origen. La resta d’afectats han rebut l’alta.

La data d’aparició de símptomes de l’últim cas és el 30 d’octubre. Salut detalla que han investigat un total de 37 instal·lacions d’alt risc (torres de refrigeració i instal·lacions d’aigua calenta amb retorn) i 16 de baix risc i han pogut establir concordança entre les mostres preses a una de les d’alt risc i cinc dels casos. De manera conjunta amb l’Ajuntament han investigat també fonts ornamentals, regs per aspersió, vehicles de neteja urbana o instal·lacions d’aigua sense retorn, i s’han analitzat 25 mostres. També s’han dictat mesures de neteja i desinfecció de les instal·lacions i n’estan fent un seguiment analític. En els estudis moleculars que permeten comparar les soques ambientals i humanes, han detectat una concordança entre una de les instal·lacions d’alt risc i cinc dels casos del brot. L’Aspcat també ha iniciat les actuacions administratives pertinents per determinar les responsabilitats d’aquest brot. Salut Pública recorda que la legionel·losi es contagia per inhalació d’aigua polvoritzada o aerosols. No es transmet d’una persona a una altra i es pot beure sense cap perill l’aigua d’abastament públic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia