Salut

Salut

Obertura de llits en hospitals arran de l’epidèmia de grip

El nombre d’urgències hospitalàries s’ha incrementat un 19% i el d’atencions a domicili, prop d’un 13%

L’arribada de la grip –que oficialment ja ha entrat en fase d’epidèmia, amb 248 casos per 100.000 habitants– està provocant pics d’assistència als serveis d’urgències dels hospitals i dels centres d’atenció primària. En concret, durant la setmana del 25 al 31 de desembre, l’última amb activitat registrada, els serveis d’urgències dels hospitals de la regió sanitària de Girona han atès 9.024 casos, un 18,94% més que la mitjana de l’any passat. I els equips de primària van fer 1.113 atencions a domicili, un 12,70% també més que la mitjana.

Per fer front aquest augment de l’activitat assistencial, que en els pròxims dies es preveu que vagi a més, el Departament de Salut ha posat en marxa els plans de contingència previstos. Així, el Trueta va obrir a pediatria dos llits de semicrítics de suport i n’hi ha dos més de disponibles que es podrien obrir en cas de necessitat. En aquest sentit, fonts de Salut van recordar que la grip incideix primer entre la població infantil i després ho fa entre els adults. A l’hospital Santa Caterina de Salt s’han obert cinc llits de subaguts per a ingressos principalment de malalts crònics. Si calgués, aquest hospital podria obrir 16 llits més; el Trueta, 20, i el comarcal de Figueres, 15. L’hospital de Palamós té previst d’obrir-ne dotze de suport el 8 de gener. I la Corporació de Salut del Maresme i de la Selva ha posat en marxa una tercera línia d’hospitalització a domicili (en cadascuna d’aquestes línies s’atenen deu pacients). Per la seva part, el centre d’urgències d’atenció primària (CUAP) Güell atén, els dies laborables i en horari diürn, una mitjana d’entre 65 i 75 casos. Tot i que fonts de Salut indiquen que és aviat per avaluar el funcionament del nou dispositiu, perquè va entrar en servei el 18 de desembre, van destacar que “és un guany considerable per atendre amb rapidesa i eficàcia”. En aquesta línia, el temps d’espera al CUAP Güell és significativament menor que al servei d’urgències del Trueta. I és que un dels objectius del CUAP Güell és treure pressió a l’hospital de referència.

CCOO parla de situació de col·lapse

CCOO assegura que la situació en els centres de salut és de col·lapse i atribueix aquesta situació a la no reversió de les retallades en salut que es pateixen des del 2012 “amb molts menys professionals, llits tancats i pitjors condicions laborals”. Assegura que el pla d’urgències de Catalunya no està donant bons resultats per la falta de pressupost. Àngels Rodríguez, de CCOO, assegura l’activitat a les urgències del Trueta des de Nadal és molt elevada i que els professionals viuen aquesta situació amb angoixa perquè no poden donar el servei que voldrien.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona