Salut

La pressió pels casos de grip es trasllada als CAP

L’activitat a primària ha crescut del 40% la darrera setmana

La pressió assistencial motivada per l’epidèmia de la grip s’ha deixat sentir aquesta darrera setmana en els centres d’atenció primària de la regió sanitària de Girona, on hi ha hagut un increment del 36% de la seva activitat respecte de la setmana anterior. Els equips d’atenció primària han atès 45.656 visites i han fet 1.405 domicilis, 26% més que la setmana anterior. En canvi, els serveis d’urgències dels hospitals han experimentat, amb 7.907 visites, un decrement del 12% de la seva activitat respecte de la setmana anterior. El director del sector Girona Sud del Servei Català de la Salut, el doctor Salvador Campasol, va destacar ahir que, tot i l’elevat nombre de casos de grip, els centres d’atenció primària estan fent en aquests moments la funció que els pertoca de captació en primera instància dels casos de grip per tal de treure d’aquests manera pressió a les urgències dels hospitals. “Els CAP fan menys visites programades i se centren més en l’atenció de casos espontanis; és la manera d’absorbir l’increment de demanda”, va exposar el doctor Campasol.

Llits de reforç al Trueta

El doctor Campasol, que va assegurar que no es pot parlar de situació de col·lapse en els serveis d’urgències dels hospitals de la regió sanitària de Girona, va indicar que, a partir del dia 15, s’obriran dotze llits de reforç a l’hospital comarcal de Palamós i 22 a l’hospital Josep Trueta de Girona. En aquest darrer cas, segons va concretar, aquests 22 llits de suport han de servir no únicament per a les admissions de més que genera la grip, sinó també per donar sortida a l’activitat quirúrgica programada. “Inicialment, se’n volien obrir entre 8 i 16, però finalment se n’obriran 22, tots de la planta 7A”, va exposar Campasol. Per fer front a l’epidèmia de grip, que ja té una taxa d’incidència de 299,4 casos per 100.000 habitants, a les urgències del Trueta també s’ha reforçat el torn de metges de nit i el torn de dia de les infermeres. Prop del 80% de les persones ingressades greus als hospitals pel virus de la grup no estaven vacunades. En aquest sentit, el doctor Campasol va destacar que la vacuna de la grip és actualment l’eina més eficaç de prevenció contra aquest virus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva