Salut

hospitals

Tecnologia menys agressiva per a la diàlisi, a l’hospital de Palamós

L’hospital de Palamós ha renovat el seu equipament d’hemodiàlisi, amb 24 monitors, un ecògraf i la informatització de tota la unitat amb un sistema de gestió clínica incorporats a partir del juliol de l’any passat. Des del centre, destaquen que l’hemodiafiltració en línia (HD-OL) és una tècnica més segura, que redueix fins al 30% la mortalitat dels pacients amb insuficiències renals, segons un estudi publicat el 2012 per la Societat Catalana de Nefrologia i dirigit pel doctor Francesc Maduell.

Pel que fa a l’ecògraf, instal·lat al gener, permet valorar i monitorar l’accés vascular dels pacients i anticipar-se a possibles problemes de trombosi, facilitar la punció de les fístules i, en conseqüència, evitar derivacions i visites a l’hospital Parc Taulí de Sabadell, amb menys trasbalsos per al pacient.

D’aquesta millora se’n podran beneficiar els pacients que visiten la unitat i que fan tres sessions setmanals de 4 hores. El 2017 es van fer un total de 9.730 sessions a 133 pacients, cosa que representa un 14% més de sessions més que el 2016. D’aquestes, més de la meitat (5.160) ja van ser amb la tècnica en línia.La unitat de diàlisi de l’hospital es va crear el 1991 i està formada per deu infermeres, dos auxiliars d’infermeria, un supervisor i tres nefròlegs, i un cap de servei de nefrologia. Està situat a la planta baixa de l’edifici Fleming, sota el centre d’atenció primària de Palamós.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia