Salut

Comín inaugura per videoconferència un congrés a Girona

Més de mig miler de professionals participen en el 25è Congrés Nacional Català d’Urgències i Emergències

El conseller a l’exili Antoni Comín va participar ahir per videoconferència a l’Auditori de Girona en la inauguració del 25è Congrés Nacional Català d’Urgències i Emergències, que es du a terme a Girona fins avui. L’aparició de Comín va agafar el públic per sorpresa, que va reaccionar amb un fort aplaudiment.

Comín va afirmar que la seva participació en el congrés era “la millor manera de retrobar la dignitat institucional” i per això va tenir paraules d’agraïment als professionals mèdics per la seva tasca, i va recordar el treball de govern, per exemple, amb la creació del pla nacional d’urgències de Catalunya (Planuc) i també, en l’àmbit local, el compromís del govern català amb el servei d’urgències del Trueta, les obres del qual estan en marxa i a la inauguració de les quals li agradaria assistir –“però em temo que no podré”, hi va afegir–. “Farem un nou Trueta”, va afirmar també l’exconseller de Salut abans de concloure la seva intervenció i acomiadar-se des de Bèlgica.

Poc després, al seu torn, l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, va agrair als organitzadors haver “tingut present un conseller legítim” en la inauguració com si aquest fos un moment normal, però Madrenas va subratllar que “de normalitat en tot això no n’hi ha”. “Gràcies per haver-ho fet visible”, hi va afegir. Madrenas també va convidar els més de 600 professionals procedents de tot Catalunya que assisteixen al congrés a visitar la ciutat.

LA FRASE

Es tracta de fer això, recuperar hàbits i que el conseller pugui adreçar-vos unes paraules a l’inici
Antoni Comín
CONSELLER A L’EXILI

LA XIFRA

650
professionals
posen en comú durant dos dies a Girona experiències i aborden els reptes de futur.

A favor de l’especialitat pròpia

El cap d’urgències de l’hospital Trueta, Pere Rimbau, va explicar que el motiu d’haver convidat Comín era que aquest havia defensat amb fermesa que es pugui disposar d’una especialitat pròpia d’urgències al MIR, una llarga reivindicació del col·lectiu i que ahir va ser reclamada novament pel sector. També el president de la Societat Catalana de Medicina d’Urgències i Emergències, Òscar Miró, va recordar que aquesta reivindicació està sobre la taula a l’ordre del dia del pròxim consell interterritorial que tindrà lloc la setmana que ve.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia