Salut

Aliança estratègica de l’hospital de Cerdanya i el Sant Pau de Barcelona

S’ha iniciat amb la incorporació del director de la unitat de cures intensives i urgències pediàtriques del segon

Tindrà continuïtat aviat amb l’obstetrícia

El director de la unitat de cures intensives i urgències pediàtriques de l’hospital Sant Pau de Barcelona, el doctor Eduard Carreras, s’ha incorporat a temps parcial a l’hospital de Cerdanya per encapçalar un projecte transfronterer de pediatria. La incorporació del doctor Carreras es fa en el marc d’un programa de col·laboració entre els dos centres hospitalaris i està previst que s’ampliï a altres especialitats.

El doctor Carreras, barceloní d’origen empordanès i amb lligams a la Cerdanya des de fa 23 anys, és també metge consultor sènior del servei de pediatria del Sant Pau, professor associat de la Universitat Autònoma de Barcelona i cap de l’única base SEM de transport pediàtric en helicòpter, que ell va contribuir a crear, també a Sant Pau.

Eduard Carreras ha explicat que el seu objectiu és coordinar la unificació de la pediatria de la Cerdanya del Nord i la del Sud i també la que ofereix l’atenció primària i amb la de l’hospital. “Cal guanyar-nos la confiança dels metges de família de l’Estat francès i col·laborar amb la primària de la Cerdanya”, ha dit, tot remarcant que en tots dos casos es tracta dels pals de paller de la pediatria.

En l’aspecte pràctic, tot plegat es tradueix a acordar els protocols d’actuació, en la formació continuada i la realització de simulacions clíniques.

Segons ell, es tracta de crear sinergies entre tots els professionals implicats (infermeria, especialistes, cirurgians, metges de família...). Ell mateix ha avançat que l’acord entre el Sant Pau i l’hospital de Cerdanya s’ampliarà a altres especialitats. La pròxima, molt probablement, serà la d’obstetrícia.

LES XIFRES

4
anys
fa que s’ha inaugurat el nou hospital transfronterer, situat al pla de Rigolisa de Puigcerdà.
32.000
persones
és el total de la població de la Cerdanya del Nord i la del Sud a qui dona servei el centre hospitalari.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia