Salut

Posen en servei una nova àrea de la farmàcia del Trueta

Han invertit 700.000 euros a reformar i a reorganitzar les sales blanques, on es preparen els medicaments

La nova àrea de sales blanques de la farmàcia del Trueta –situada al soterrani de l’edifici–, un espai estèril on es fa la preparació de medicaments, ja és operativa. Després d’una inversió de 700.000 euros, que forma part de la primera fase de les obres de millorament i modernització del servei de farmàcia, ja funcionen les noves “sales blanques”, una zona on l’ambient està controlat pel que fa a la contaminació microbiològica i per partícules i on es preparen medicaments oncològics i d’altres de perillosos, les nutricions parenterals i altres barreges endovenoses.

La primera fase de les obres ha consistit en una reforma global per adequar dues zones de les sales blanques i per reorganitzar els despatxos i la recepció del servei de farmàcia. Segons explica l’ICS en un comunicat, els canvis en la nova àrea permetran de millorar la seguretat i l’eficiència en el treball i, a més, s’adeqüen a l’increment continu de l’activitat.

Fins ara, la preparació de medicaments estèrils es feia en dues àrees separades: la zona de preparacions de nutricions artificials i altres barreges endovenoses (que datava dels anys 1980-84) i la zona de preparació de citostàtics o medicaments oncològics, del 2002. La nova zona de sales blanques és en uns espais annexos al servei de farmàcia.

La segona fase del projecte, que ja ha sortit a licitació pública, consistirà en l’automatització del magatzem de medicaments. El projecte va lligat també a la compra d’un equipament, que té un cost de més de 430.000 euros, que comprèn la remodelació i la climatització dels espais on ha d’anar instal·lat. Aquest equipament millorarà l’emmagatzematge i la gestió de processos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

Més punts de recàrrega als pàrquings d’Emili Grahit i la Devesa-Güell

GIRONA
Societat

Reclamen a Aragonès que destitueixi Ubasart i Calderó

Barcelona

Reobren el rocòdrom municipal després d’estar un any tancat

FIGUERES
Infraestructures i serveis

Obres de millora a l’estació del Vendrell

El Vendrell

Voluntaris repinten els bancs irisat i Trans

palafrugell

El Fòrum Gastronòmic exportarà el seu model a d’altres països del món

girona
Societat

Normalitat a les presons en un matí sense bloquejos dels funcionaris

Barcelona

Escullen l’utiller Josep Font com a bisbalenc de l’any 2023

LA BISBAL D’EMPORDÀ
gastronomia

L’Alimentària posa la pizza en el podi

L’Hospitalet de Llobregat