Salut

La Cerdanya és la comarca que genera més benestar

Ho revela un estudi en el qual participen les universitats de Perpinyà i Girona, l’hospital de Puigcerdà i el clúster Sol dels Pirineus

Ara es recolliran més dades per concretar-ne els resultats

La primera diagnosi de l’estudi que vol mesurar l’impacte que té sobre la salut i el benestar el fet de viure a la Cerdanya indica que l’índex de satisfacció dels seus veïns, respecte a tot allò que els aporta el lloc de residència en aquests àmbits, podria situar-se per sobre del d’altres comarques. Així ho han anunciat els responsables de desenvolupar aquest treball de recerca, en el qual participen les universitats de Perpinyà i Girona, l’hospital de Cerdanya i el clúster El Sol dels Pirineus. El director del clúster El Sol dels Pirineus, Ramon Treserras, ha explicat que està previst que les proves físiques, a les quals s’han sotmès més d’una quarantena de persones de la Cerdanya, es duguin a terme aquest estiu en zones costaneres per, posteriorment, poder comparar-ne els resultats i presentar aquestes dades durant la tardor vinent.

Pel que fa als qüestionaris sobre qualitat de vida, fins ara hi han respost prop d’una setantena de persones i l’objectiu és arribar a disposar d’una mostra de 300.

Els resultats obtinguts fins ara a partir de les enquestes guarden una certa relació amb els de la darrera Enquesta de Salut de Catalunya, que conclou que a l’àmbit de l’Alt Pirineu i l’Aran el 36% de la població creu que la seva salut és “molt bona”, el percentatge més alt del país. D’aquesta manera, el pronòstic és que les dades de l’estudi focalitzat a la Cerdanya serviran per validar que el seu índex de salut i benestar és per sobre del d’altres comarques.

L’estudi, promogut pel Laboratori Europeu de Rendiment en Alçada de la Universitat de Perpinyà, la Càtedra de Medicina de Muntanya i del Medi Natural i Simulació Clínica de la Universitat de Girona, l’Hospital de Cerdanya i el clúster El Sol dels Pirineus, ha de servir per dissenyar i oferir productes i serveis específics relacionats amb els beneficis per a la salut i el benestar que aporta viure o visitar la comarca de la Cerdanya.

LA XIFRA

300
persones
és el cos objecte de les enquestes i proves físiques que han de confirmar que és saludable viure a la Cerdanya.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES