Salut

Servei prelaboral de Drissa a Santa Coloma

La Fundació Drissa, entitat dedicada a la inserció de persones amb una malaltia mental, ha posat en marxa un servei prelaboral per millorar les competències d’aquest col·lectiu a través de tallers i per ajudar-los a trobar feina. El programa té el suport de la Generalitat i disposa de 15 places. S’adreça sobretot a joves de més de 16 anys que han deixat els estudis arran de la malaltia i que volen reincorporar-se al món laboral. “Hem vist que hi ha una necessitat amb aquest grup d’edat però no exclourem persones més cronificades”, explica la gerent, Núria Martínez.

El servei prelaboral inclou l’aprenentatge i l’entrenament amb tallers de capacitació d’àmbits com la restauració o tasques d’oficina; formació sobre competències bàsiques en àmbits com la informàtica i orientació sociolaboral. La mitjana d’aquesta formació és de vora set mesos, segons l’experiència d’aquest servei a Girona obert des del 2003. Aquest és el tercer que s’obre a la demarcació i el primer a la Selva. L’any 2017, el centre de salut mental d’adults de la Selva interior va atendre 1.205 persones, el 30% de les quals van rebre un diagnòstic de trastorn mental greu (TMG).

El servei ha requerit una inversió de 73.000 euros, incloent-hi l’obra en el local al carrer Francesc Camprodon. D’aquests, cap a 30.000 euros els ha aportat CaixaBank.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia