Salut

CCOO del Trueta diu que a les noves urgències hi falta personal

La direcció manté que el nou espai no suposa tenir més pacients, però tot i així hi ha sis professionals més

El servei d’urgències de l’hospital Josep Trueta de Girona va estrenar ahir nous espais assistencials amb la reclamació, per part de CCOO, el sindicat majoritari al centre, de més personal. En un escrit que van lliurar a la directora de l’hospital, Glòria Padura, CCOO diuen que cal un major increment de personal assistencial per fer front als nous espais ja que, segons van raonar, “parlem d’un increment notable dels metres quadrats pels quals s’hauran de moure els professionals”. “De 8 boxs passem a 22, i a pesar que no s’incrementi el nombre de lliteres, la vigilància dels usuaris dins dels boxs així com el tipus d’intervencions fetes dins dels mateixos, serà superior al que es podia efectuar als passadissos, com fins ara”, exposa el sindicat en l’escrit. Hi afegeixen que com que els nous espais s’han posat en marxa a l’estiu, l’increment de personal es complica a causa de les substitucions pròpies de les vacances. “El que volem és mantenir una qualitat assistencial òptima”, afirma CCOO.

La direcció del Trueta va respondre a CCOO indicant que la posada en marxa del nou espai assistencial no representa cap increment del nombre d’urgències que s’atenen al centre. Però que, en vista de la nova distribució d’espais, s’ha reforçat el personal amb un auxiliar d’infermeria en cada torn de treball, cosa que representa un increment de sis professionals. “Acabada la primera fase de la reforma i ampliació del servei, els espais que s’ocupen equivalen als que hi havia fins ara. Es produeix, això sí, una gran millora en el confort i en l’estructura de treball dels professionals que hi treballen, garantint una qualitat assistencial òptima”, exposa la direcció del centre hospitalari.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia