Salut

Xarop Clown tornarà a fer somriure nens i gent gran de l’hospital de Figueres

Visitarà l’àrea de pediatria i els malalts d’Alzheimer cada 15 dies

El grup ha buscat finançament per suplir la retallada que va aturar el projecte el 2011

Xarop Clown tornarà a treballar a l’hospital de Figueres després de set anys sense fer-ho. L’entitat ha aconseguit finançament propi per recuperar el projecte que es va haver de suspendre el 2011 quan la Generalitat va retallar la subvenció que li donava. Ara, però, ha reunit fons privats suficients per tornar a fer somriure nens i persones grans. Per ara, els pallassos de Xarop Clown visitaran l’àrea de pediatria i els malalts d’Alzheimer cada quinze dies, però la intenció és fer-ho setmanalment. La directora de Xarop Clown, Ángeles García, explica que adaptaran el treball del pallasso i el perfil en funció del malalt. “És una feina que fem individualment, i amb un nen el pallasso és un reflex del que ens imaginem, i en canvi en un malalt d’Alzheimer és més teatral”, diu Garcia. En aquest sentit, assenyala que han notat que les persones que tenen aquesta malaltia pateixen menys crisis quan hi ha l’actuació de Xarop Clown. Això, explica García, es deu en bona part perquè els fan interactuar amb ells. “Els fem moure, pensar i jugar amb materials vius, i els malalts ho troben a faltar”, explica.

La directora de l’entitat explica que estan “molt contents” i que la seva intenció és estendre’s a totes les comarques de Girona. Per poder reprendre l’activitat, la festa que es va fer en motiu dels deu anys de l’entitat va ser decisiva. “Allà vam donar-nos a conèixer molt més i hem aconseguit més donatius privats i contractes amb institucions per fer espectacles”, diu Garcia.

El 2011, la retallada de la subvenció que donava la Generalitat va fer que Xarop Clown hagués de suspendre un projecte que ara torna a estar assegurat, almenys, tot el 2019. L’entitat reconeix, però, que per incrementar la presència els cal més finançament. Per això esperen que tant l’Ajuntament de Figueres com el Consell Comarcal de l’Alt Empordà els ajudin econòmicament per poder-ho fer possible.

Prematurs i nens que s’estan a casa

Un altre projecte que ha posat en marxa recentment Xarop Clown és l’acompanyament dels germans dels nadons prematurs que han de passar molts de dies a l’hospital. En aquest cas, els pallassos fan jocs amb ells juntament amb professionals del centre per fer més entretinguda l’estada als petits. A més, Xarop Clown també ha començat a visitar nens que per alguna raó han d’estar-se a casa, però que no cal que siguin ingressats a l’hospital. “Per a ells és important que hi anem, perquè no deixen de ser nens que no poden fer una vida normal per alguna dolença”, explica ÁngelesGarcía.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES