Salut

Un 18% més d’operacions de cirurgia general i digestiva

L’aliança entre els hospitals Josep Trueta, de Girona, i Santa Caterina, de Salt, ha permès que l’any passat se superessin les 4.000 intervencions quirúrgiques en aquest àmbit

L’aliança estratègica entre els hospitals Trueta i Santa Caterina ha permès un increment del 18% de les operacions quirúrgiques del servei de cirurgia general i digestiva durant el 2017. L’any passat, segons un comunicat emès ahir per l’ICS, el Servei de Cirurgia Genera i Digestiva dels hospitals Doctor Josep Trueta de Girona i Santa Caterina del Parc Hospitalari Martí i Julià de Salt va fer 4.005 intervencions quirúrgiques. La xifra s’ha assolit sobretot, segons explica l’ICS, gràcies a la mobilitat de pacients i professionals sanitaris entre els dos hospitals. L’aliança entre l’Institut Català de la Salut i l’Institut d’Assistència Sanitària també ha permès unificar els sistemes informàtics i les històries clíniques dels pacients, a més de les llistes d’espera dels dos centres. Així, expliquen, es poden optimitzar els recursos quirúrgics existents i aprofitar al màxim les sales d’operacions, independentment de si estan situades en un hospital o en un altre.

A banda d’aquest flux bidireccional de pacients i professionals, l’aliança també ha permès la participació de professionals dels dos centres en les guàrdies de presència física del Trueta i la millora del circuit de pacients urgents entre els dos centres. També, que el servei de cirurgia defineixi protocols clínics i assistencials comuns supervisats per un únic cap de servei per a tots dos hospitals, a més de compartir els serveis de suport a l’activitat assistencial.

Més d’un milió

L’hospital de Santa Caterina té una població assignada de 170.000 persones de les comarques del Gironès i la Selva interior, mentre que el Trueta és l’hospital de referència de la Regió Sanitària de Girona, amb 845.000 habitants assignats i atén la majoria de les cirurgies oncològiques. En l’àmbit assistencial la principal activitat del servei és la quirúrgica, i també destaca per l’ activitat docent.

El Servei de Cirurgia General i Digestiva de l’hospital Universitari Josep Trueta va rebre fa dos anys el premi Bonastruc ça Porta del Col·legi Oficial de Metges de Girona en reconeixement de la seva activitat en el tractament quirúrgic dels òrgans abdominals, especialitat que l’ha situat com a referent nacional i internacional en processos molt concrets, sobretot en patologia del fetge, esofagogàstrica i de còlon i recte, i també en cirurgia endocrinològica, esofagogàstrica hepatobiliopancreàtica i colorectal.

LES XIFRES

4.005
intervencions
quirúrgiques va fer l’any passat el Servei de Cirurgia General i Digestiva del Trueta i el Santa Caterina.
18%
més
d’operacions s’han fet en relació amb l’any anterior, el 2016.
845.000
habitants
assignats té l’hospital Josep Trueta, mentre que el Santa Caterina en té 170.000.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva