Salut

Traslladen i amplien el servei de dia de l’hospital comarcal de Blanes

A partir del gener del 2019, l’hospital serà a la planta zero en lloc del primer pis i tindrà una norantena de llits

La unitat tindrà dotze punts d’atenció

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva (CSMS) ha començat les obres de l’hospital de dia de l’Hospital Comarcal de Blanes. Les obres, valorades en 180.000 euros, permetran de traslladar i d’ampliar el servei, que a partir del gener del 2019 serà a la planta zero en lloc del primer pis.

Amb el trasllat imminent, la unitat de dia serà prop de l’entrada principal. Segons fonts de la CSMS, a la planta zero hi havia, fins ara, part de l’arxiu d’històries clíniques. Amb la digitalització del servei, l’espai guanyat permetrà d’atendre els pacients que “fan tractaments mèdics i oncològics que no requereixen ingrés”.

Amb la reforma, la unitat de dia tindrà un espai comú obert i diàfan amb dotze punts d’atenció, tres més que els que hi ha ara. “Cada punt tindrà una butaca, i també s’equiparà la sala amb una llitera i un llit.”

Estrangers a l’estiu

D’una altra banda, el servei d’urgències de l’hospital blanenc va atendre a l’estiu (del 16 de juny al 15 de setembre) 4.014 pacients estrangers. Els dos mesos amb més atencions van ser l’agost (1.551) i el juliol (1.413). La CSMS també gestiona el CAP de Lloret i el CAP de Tossa, on van atendre 37 i 24 persones estrangeres al dia, respectivament. Entre l’hospital de Blanes i l’hospital Sant Jaume de Calella, van atendre a l’estiu 7.908 pacients.

A Blanes, les principals especialitats per les quals van ser atesos els pacients, de totes les nacionalitats, van ser medicina interna (1.929) i traumatologia (2.409).

LES XIFRES

1.551
pacients
estrangers van ser atesos a urgències de l’hospital de Blanes a l’agost. Al juliol, en van ser 1.413.
180.000
euros
és la inversió per a l’hospital de dia, segons informa la Corporació de Salut del Maresme i la Selva.

Els usuaris, a la mateixa sala amb la reforma

La reforma de l’hospital de dia hauria de permetre de millorar l’atenció sanitària. Segons la CSMS, “els pacients estaven distribuïts en diferents boxs i el professional d’infermeria havia d’anar habitació per habitació per supervisar-los [un a un]”. Ara els usuaris seran a la mateixa sala, cosa que en facilitarà la supervisió. A més, l’hospital serà a prop de l’entrada principal del centre, que és al carrer d’accés a la cala de Sant Francesc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia