Salut

Quatre serveis del Trueta ja fan cirurgia robòtica

Otorrinolaringologia va fer dilluns les dues primeres intervencions amb el Da Vinci Xi per extirpar dos tumors, un a la llengua i l’altre a la faringe

El fan servir cirurgia general, urologia i ginecologia

El servei d’otorrinolaringologia va dur a terme dilluns les dues primeres intervencions quirúrgiques amb el robot Da Vinci Xi. Es van extirpar dos tumors, un localitzat a la base de la llengua i l’altre, a la faringe. Aquestes intervencions van ser a càrrec dels doctors Marc Tobed, Antoni Borés i Jordi Lluansí, que van tenir el suport del doctor David Virós, de l’hospital Germans Trias i Pujol de Badalona, juntament amb l’equip d’anestesiologia i infermeria. Les dues operacions van ser un èxit.

Fins ara, amb la cirurgia convencional, només es podien extreure per la boca els tumors de coll de dimensions reduïdes. El Da Vinci Xi permet extreure tumors més grans per via transoral, cosa que fa que la cirurgia sigui menys invasiva i el resultat, més conservador, és a dir, que les seqüeles en els pacients siguin menors i la seva recuperació, més ràpida.

Amb la incorporació del d’otorrinolaringologia, ja són quatre els serveis del Trueta que estan operant amb el robot quirúrgic Da Vinci. Des del mes d’abril, fan cirurgia robòtica els serveis de ginecologia, cirurgia general i urologia.

El mes passat, set mesos després de començar a operar amb el robot quirúrgic de marca Da Vinci i d’haver dut a terme cinquanta intervencions, el Trueta va decidir invertir dos milions d’euros en la compra de l’última versió d’aquest equipament, que porta per nom Xi. De fet, el 2 d’octubre es va fer la primera intervenció amb el nou robot . El Da Vinci Xi (IS4000) és actualment la plataforma més evolucionada destinada a la cirurgia mínimament invasiva. És l’únic d’aquestes característiques a la regió sanitària de Girona. La principal diferència entre la primera versió del Da Vinci i l’actual és que els braços poden fer un moviment de rotació sobre si mateixos, fet que permet canviar de camp quirúrgic sense haver de moure el pacient.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia