Salut

LA CRÒNICA

Ni metges ni aparcaments, a Salt

L’hospital Santa Caterina de Salt, el segon centre sanitari més important del Gironès, es va llevar ahir amb l’anunciada convocatòria de vaga. Farts de retallades econòmiques i de condicions laborals, els metges que donen servei a l’hospital de Salt a través del Sistema Sanitari Integral d’Utilització Pública de Catalunya (Siscat) es van afegir a l’aturada que havien convocat els sanitaris dels centres d’atenció primària (CAP). “Hem estat deu anys aguantant, i hem dit prou”, assegurava ahir la portaveu del comitè d’empresa del Sindicat de Metges de Catalunya a l’hospital de Santa Caterina de Salt, Margarita Farrés. “Les reivindicacions són moltíssimes, però entre altres hi ha l’equiparació de la jornada laboral i la recuperació del nivell adquisitiu perdut durant aquests anys, que és molt, i, si pot ser, equiparar-nos a metges d’altres països i d’altres comunitats autònomes que estan per sobre nostre”, afirmava Farrés. “Tots som metges, tots atenem pacients, no volem que hi hagi diferenciació entre primària i hospitals”, va assegurar. La representant sindical va explicar que el seguiment de la vaga a l’hospital havia estat del 100% pel que fa a pediatria, entre un 70% i un 80% a ginecologia, un 50% a digestologia, un 30% pel que fa als anestesistes i un seguiment molt baix pel que fa als cirurgians (tan sols ha fet vaga un de sis).

Per la seva banda, el director mèdic de l’hospital Santa Caterina de Salt, Josep Costa, va recordar que el gruix de personal treballa al matí, i que hi va haver un 27% de seguiment de la vaga per part dels metges. “Aquí totes les urgències i l’assistència a malalts de planta o oncològics estan assegurades”, va afirmar. “Com menys percentatge de seguiment, els pacients menys ho noten, tot i que això dependrà del servei i la patologia”, va assegurar Costa, que va reconèixer que les especialitats que havien resultat més afectades havien estat pediatria i ginecologia, que són serveis que donen suport als centres de primària.

Així doncs, aquest seguiment desigual de la vaga al Santa Caterina també va afectar de forma desigual els pacients. Per exemple, els que tenien hora a consultes externes ho van notar més, però aquells que tenien una urgència no van notar res. Els que tampoc ho van notar van ser els usuaris que es van desplaçar en vehicle, ja que, com cada dia, és missió impossible trobar aparcament gratuït a l’entorn de l’hospital de Salt.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona