Salut

Alarma pel possible tancament de les guàrdies nocturnes al CAP de Ripoll

L’Ajuntament ha demanat una reunió urgent amb la consellera de Sanitat perquè no en té la notificació oficial

Tem un degoteig en la pèrdua de serveis

L’Ajuntament de Ripoll ha manifestat la seva rotunda oposició a la finalització del servei de guàrdies nocturn al centre d’atenció primària (CAP) de la vila. En un comunicat, però, admeten que no han rebut cap notificació oficial de què s’implanti aquesta mesura, i que només té informació oficiosa.

L’Ajuntament manté que aquest servei és imprescindible, atenent al fet que Ripoll és capital comarcal i que té la meitat dels habitants del Ripollès. En el mateix comunicat, es queixa de què tot i haver demanat una reunió urgent amb la consellera de Salut, Alba Vergés, per conèixer les intencions de la Generalitat al respecte i que es produirà als propers dies. “L’Ajuntament de Ripoll posarà tots els mitjans per evitar tancar un servei que forma part del paquet de drets sobre els quals es sosté l’estat del benestar del nostre país”, ha afirmat la regidora de Salut, Dolors Vilalta.

Les informacions oficioses de què disposa l’Ajuntament apunten a què les guàrdies nocturnes per atendre urgències passarien a ser ateses pels metges de l’hospital comarcal del Ripollès, que té la seu a Campdevànol, prèvia trucada al telèfon d’emergències 061.

En l’actualitat, per fer aquestes guàrdies, hi ha un facultatiu a Ripoll i a Sant Joan de les Abadesses, alternativament.

L’any 2011, la Generalitat va decidir tancar en horari nocturn dels CAP de Ripoll i Camprodon i eliminar una ambulància al Baix Ripollès. Aquesta mesura va crear una forta polèmica, amb especial oposició a la vall de Camprodon.

LA XIFRA

10.000
habitants
són els que depenen de l’atenció primària del CAP de Ripoll, quasi la meitat dels de tot el Ripollès

LA DATA

2011
és l’any en què
la Generalitat decideix racionalitzar el servei de salut, tancant a la nit els CAP de Ripoll i Camprodon

Diversos serveis que se’n van lluny

Els ripollesos estan veient com durant els últims mesos perillen algun dels serveis que hi ha a la vila. L’Agència de l’Habitatge de Catalunya, per exemple, ha tancat i, ara, els tràmits en aquest àmbit s’han de realitzar a la ciutat de Girona. I, l’oficina de la Seguretat Social obre només tres dies aquest mes de desembre a l’espera de què es cobreixi la baixa de llarga durada de l’única treballadora que hi ha.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia