Salut

Salut

Massa fums al Trueta

Un de cada quatre professionals de l’hospital de referència de la regió sanitària de Girona fuma i un 8% ho fa dins del recinte

El 65% ha intentat deixar l’hàbit tabàquic

Vuit anys després de l’entrada en vigor de la llei antitabac, el 2 de gener del 2011, el nombre de fumadors al Josep Trueta, l’hospital de referència de la regió sanitària de Girona, no ha disminuït. Una enquesta interna sobre el consum de tabac entre els treballadors revela que un de cada quatre professionals del Trueta fuma. I algunes de les dades que més criden l’atenció de l’enquesta són que la meitat d’aquests professionals fuma en horari laboral i que un 8% infringeix la llei perquè ho fa dins del recinte hospitalari, principalment a l’espai exterior, que forma part de l’entorn sense fum. “Ara, fes entendre als pacients que fumar és dolent”, va manifestar per Twitter Ramon Brugada, cap del servei de cardiologia del Trueta, en fer-se públics els resultats de l’enquesta.

Entre els col·lectius sanitaris del Trueta que fumen diàriament, hi ha un 29% de metges i un 23% de personal d’infermeria. Entre aquests fumadors, un 14% consumeix més de 20 cigarretes per dia. Per sexes, consumeixen tabac de manera habitual el 34% d’homes i el 23% de dones. L’enquesta revela també que el 65% dels fumadors ha intentat desenganxar-se i que el 18% està disposat a deixar el tabac els propers sis mesos. L’enquesta es va dur a terme l’estiu de l’any passat i ara s’han donat a conèixer els resultats. Des de fa quinze anys, el Josep Trueta està adherit a la Xarxa Catalana d’Hospitals sense Fum i, d’aleshores ençà, s’han potenciat les accions encaminades a reduir o a eliminar el consum de tabac entre usuaris i professionals. Entre els anys 2004 i 2010, es va reduir la taxa de fumadors, que va passar del 29% al 24,5%. Però des d’aleshores, del 24,5% s’ha passat al 25,6%.

Els responsables del centre han expressat la seva preocupació amb la taxa de fumadors que hi ha a l’hospital tot i els esforços que s’esmercen per combatre aquest hàbit. En aquest sentit, recorden que els professionals tenen al seu abast una consulta de deshabituació tabàquica, en què s’ofereix el finançament parcial del tractament mèdic als treballadors que deixen de fumar. I que, a més, des de l’octubre passat de l’any passat, i arran d’un conveni amb el Departament de Justícia, hi ha dos agents cívics que informen les persones que fumen a les instal·lacions de la infracció que cometen i dels prejudicis del consum de tabac per a la salut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Drets Socials demana “col·laboració” a l’Ajuntament de Foixà

foixà
turisme

Els paradors de Ponent, l’Alt Pirineu i Aran rebran una inversió de 18 milions durant els pròxims tres anys

LLEIDA
MEDI AMBIENT

Stop Creuers demana un compromís “ferm” a l’Ajuntament de Barcelona per reduir els creueristes

barcelona
MEDI AMBIENT

Santa Coloma de Gramenet acumula 400 patinets elèctrics trucats al dipòsit municipal de vehicles

Santa Coloma de Gramenet
MEDI AMBIENT

El fiscal demana presó per a tres directius de Dictesa per l’incendi de la planta de Montornès

BARCELONA
educació

Niubó promet abordar l’“infrafinançament” de la pública però també de la concertada

barcelona
societat

Martínez promet 6.000 noves places a centres de dia

barcelona
llengua

Recurs al TC de les famílies de l’escola de Canet reclamant que se’ls garanteixi l’immersió

barcelona
salut

Salut incorpora la prova de detecció del virus del papil·loma humà al Barcelonès Nord i Maresme i al Vallès Oriental

BARCELONA