Salut

Madrenas no dona per tancat el cas del CAP de Taialà

L’alcaldessa explica que va acordar amb Salut avaluar durant un any el tancament del centre els caps de setmana

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, va explicar dilluns durant el ple municipal que el tancament del CAP Doctor Joan Vilaplana, del barri de Taialà, durant els caps de setmana i festius és un tema que no està tancat sinó pendent d’una revisió amb Salut quan faci un any de l’actual equip a la conselleria. L’alcaldessa es va referir al polèmic tancament, executat aviat farà un any, arran de les preguntes del PP i de Cs.

Després de recordar que va ser una mesura presa durant l’aplicació del 155, cosa que va impedir en els primers moments negociar-ho amb cap responsable, Madrenas va assenyalar que poc després de formar-se l’actual govern va intentar que es reobrís i va acabar acordant amb la conselleria de Salut que es donarien un any de marge per avaluar el funcionament del nou model, basat a concentrar totes les urgències de la ciutat al CUAP Güell durant els caps de setmana. “Jo continuo pensant el que pensava: o m’acrediten tècnicament molt bé que no hi ha hagut cap incidència o a mi no em semblarà bé”, va afirmar l’alcaldessa, que alhora va destacar que el termini que es van marcar encara no s’ha complert –la consellera Alba Vergés va arribar a Salut a finals del maig del 2018– i que, per tant, cal esperar alguns mesos a fer el balanç i a asseure’s a parlar de què es fa.

En aquest sentit, va defensar l’oposició de Junts per Catalunya i ERC en la comissió de Salut del Parlament a una petició perquè es reobrís i va afirmar que si ella hagués hagut de votar també hi hauria votat en contra.

LA FRASE

Vam acordar que s’avaluaria durant un any com havia funcionat i quines incidències hi havia
Marta Madrenas
alcaldessa de girona

LA DATA

10.02.18
Va ser el primer dia
que el CAP de Taialà va tancar en cap de setmana i les urgències es van centrar al Güell.

Una decisió polèmica

La decisió del tancar el CAP de Taialà durant els caps de setmana i festius –era l’únic de la ciutat que encara era obert aquests dies– i concentrar les urgències al Güell va aixecar el febrer de l’any passat molta indignació a Taialà. Dos-cents veïns van protestar el dia abans del tancament davant el centre criticant tant Salut com el consistori, perquè afirmaven que s’havien agafat a l’aplicació del 155 per donar cobertura a la decisió de Salut. El regidor Joan Alcalà, present a l’acte, va ser escridassat i no va poder exposar la visió de l’Ajuntament. Només va poder explicar a la premsa que feien costat als veïns i rebutjaven la mesura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia