Salut

Acord per reduir sucres, sals i greixos dels aliments

Quatre-centes empreses de fabricació d’aliments, cadenes de supermercats i restaurants i empreses de càtering i vending han pactat la reducció d’un 10% del contingut de sucre, greixos i sal de gairebé 4.000 aliments amb vista al 2020. L’acord, impulsat pel Ministeri de Sanitat, es va signar ahir i es refereix únicament a tretze grups d’aliments i begudes: aperitius, refrescos, brioixeria, cereals d’esmorzar infantil, cremes, derivats carnis, galetes, gelats, nèctars, pa envasat, plats preparats, productes lactis i salses. El pacte, concretat en una vintena de convenis amb patronals, estableix compromisos concrets de reducció per a cadascun dels aliments a través de la reformulació de les seves receptes. La ministra de Sanitat, María Luisa Carcedo, celebrava ahir “una fita que no té marxa enrere” i que ajudarà a lluitar contra el sobrepès (que afecta un 54% dels adults i unl 40% dels infants) i l’obesitat (17% i 18%, respectivament), però amb una incidència especial en les famílies amb menys recursos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia