Salut

Prova pilot de tractament odontològic al Santa Caterina

Es fa tractament quirúrgic a menors de cinc anys que necessiten anestèsia general

Ja s’ha fet a sis nens

El Servei Català de la Salut ha posat en marxa una prova pilot a les comarques gironines adreçada a la població més vulnerable que amplia la cobertura dels serveis odontològics a menors de cinc anys amb patologia bucal múltiple i amb necessitat de cirurgia oral que requereixi anestèsia general. La prova es du a terme a l’hospital Santa Caterina del parc hospitalari Martí i Julià i de moment ja s’ha fet a sis nens, a dos dels quals ahir mateix.

Segons el registre dels odontòlegs de l’atenció primària de salut de la regió sanitària de Girona, es detecten una vintena de casos susceptibles de ser inclosos en aquest programa; nens en situació de vulnerabilitat amb necessitat d’atenció odontològica amb anestèsia.

Segons Salut, l’objectiu és establir i implantar un model i procediment d’atenció odontològica per atendre les necessitats de salut bucodental de col·lectius vulnerables a la regió sanitària de Girona. La iniciativa, que ara es comença a posar en pràctica, sorgeix de la necessitat detectada de millorar l’organització, accessibilitat i cobertura de l’atenció en aquest àmbit a grups de població en situació de risc: menors i persones amb una discapacitat psíquica greu residents majoritàriament en centres especialitzats, sociosanitaris i socials.

El treball es va iniciar ara farà un any amb la constitució d’una comissió experta integrada per professionals de la regió sanitària de Girona, un odontopediatre i odontòlegs en representació dels odontòlegs d’atenció primària a Girona, encarregada de fer l’estudi de les necessitats, elaborar el procediment i definir els criteris de derivació, inclusió i tipus d’intervenció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona