Salut

L’Hospital Clínic aplica visió 3D a les endoscòpies per primera vegada al món

Utilitzen la nova tecnologia per operar l’engrandiment de la pròstata, una afectació molt prevalent entre els homes majors de 60 anys

L’Hospital Clínic de Barcelona ha portat per primera vegada al món la visió 3D a la cirurgia endoscòpica, aquella que utilitza els orificis naturals del cos.

La tecnologia 3D s’ha aplicat en cirurgies d’hiperplàsia benigna de pròstata, amb 23 casos d’èxit de moment. La hiperplàsia benigna és un engrandiment no cancerós de la glàndula prostàtica i té una prevalença alta amb l’edat: es calcula que la meitat dels homes de 60 anys tenen un engrandiment de la pròstata.

La nova tècnica aporta una major precisió, menor sagnat i una millor recuperació i els seus responsables preveuen que es començarà a utilitzar no només en altres tipus de cirurgies, sinó també en endoscòpies per al diagnòstic. “En endoscòpia, ens estàvem quedant parats amb una visió 2D, que és com treballar amb un ull tapat”, destaca el cap del Servei d’Urologia de l’Hospital Clínic, el doctor Antonio Alcaraz.

La tecnologia 3D ja s’havia s’utilitzat abans en la cirurgia laparoscòpica –que té una visió de la cavitat abdominal a través de petites incisions– i en la robòtica, però encara no s’havia provat en endoscòpies.

El desenvolupament per aplicar la tecnologia 3D a les endoscòpies, de patent xinesa, consisteix en un sistema informàtic que duplica la imatge en temps real i la separa amb uns graus d’angulació perquè el cervell interpreti profunditat. La nova tècnica aporta una major precisió en el procés quirúrgic mitjançant una endoscòpia que es pot visualitzar en tres dimensions i en la qual s’utilitza làser en gran part del procés. Aquesta tècnica aporta més seguretat, menys complicacions, menys sagnat, menys temps d’hospitalització (un o dos dies) i una millor recuperació per al pacient. També afavoreix que la incontinència sigui pràcticament zero.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona

Totes les cries del musclo del Delta acabaran provenint de Roses

roses

Sant Pau descobreix una nova causa genètica d’immunodeficiència

Barcelona