Salut

Madrenas obre la porta que el nou Trueta vagi a Salt

L’ alcaldessa no es pronuncia sobre cap dels dos possibles emplaçaments en un debat en què exigeix a Salut que clarifiqui alguns “dubtes”

Reclamen celeritat al departament a l’hora de decidir-se

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, va obrir ahir la porta que el nou Trueta es pugui fer al sud de Girona, és a dir, al complex de Salt. Madrenas, que sempre s’havia pronunciat a favor de construir el nou centre hospitalari al nord de Girona, és a dir, a Domeny, no es va voler decantar ahir per aquesta darrera opció i només va exigir al departament de Salut, que és qui ha de decidir-ne l’emplaçament, que respongui “als dubtes” que tenen els ciutadans, a qui, va dir, “no es pot excloure del debat”. “Em nego a permetre que es perdi ni mig professional sanitari”, va dir l’alcaldessa quan va afirmar que entre els dubtes que té en cas d’unificació dels dos hospitals és que es perdin professionals. Així mateix, aquesta unificació pot comportar que “es perdi una porta d’urgències”, també va alertar Madrenas. “Demano que se m’acrediti tot això”, va dir durant la seva intervenció en el debat que hi va haver ahir al vespre a la Facultat de Medicina de la UdG amb motiu de la presentació de la nova secció de metges joves i MIR del COMG. Tant Madrenas com la resta de ponents, entre els quals el president del COMG, Josep Vilaplana, el director de l’Idibgi, Jordi Barretina, i el degà de la facultat, Joan San, van coincidir a demanar a Salut que prengui el més aviat possible una decisió sobre on s’ha de construir el nou hospital. Així mateix, els ponents i especialment San –que en cap moment es va voler pronunciar sobre quin creia que havia de ser l’emplaçament, van insistir que el nou centre hospitalari ha d’assolir l’excel·lència.

Els ponents van tractar altres temes vinculats a la situació de la sanitat gironina, com ara els baixos sous i la manca de professionals.

LA FRASE

No és tant un problema d’aquí o allà, sinó d’unificar o no dos hospitals
Marta Madrenas
alcaldessa de girona

Una secció per defensar els metges joves

La nova secció de metges joves i MIR del Col·legi Oficial de Metges de Girona (COMG), que s’acaba de constituir, representa 200 residents i 500 metges joves a les comarques gironines. El seu objectiu, segons explica el president de la nova entitat, Pau Vilardell, és valorar la formació sanitària gironina i els actes que es fan en l’àmbit formatiu i ser un punt d’unió entre joves residents i les autoritats sanitàries gironines per aconseguir feines dignes i que els joves es puguin quedar a treballar aquí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona