Salut

Espanya prohibeix els vols directes amb Itàlia fins el 25 de març

El Congrés suspèn la seva activitat durant tota la setmana pel risc de coronavirus

La Mesa i la Junta de Portaveus es reuniran dijous per estudiar com garantir-ne el funcionament la setmana vinent

El govern espanyol ha aprovat mesures més restrictives per controlar l’epidèmia de coronavirus. Així, es prohibeix els vols directes entre Itàlia i els aeroports de l’Estat a partir d’aquest dimecres a la mitjanit i fins el 25 de març.Aquesta restricció no serà d’aplicació per a aeronaus de l’Estat, ni per a la realització d’escales amb fins no comercials, vols exclusius de càrrega, posicionals, humanitaris, de metges o d’emergència. L’ordre s’ha publicat ja al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) després que l’hagi aprovat el Consell de Ministres a proposta dels ministres de Sanitat i de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana. La resolució argumenta que tot el territori italià està en quarantena.

Per la seva banda, el Congrés dels Diputats ha decidit suspendre la seva activitat durant tota la setmana pel risc de coronavirus. La presidenta del Congrés, Meritxell Batet, ha explicat que la decisió no s’ha pres tant “per motius sanitaris” sinó perquè hi ha un grup parlamentari -Vox- que no assistirà a cap sessió prevista aquesta setmana després del cas positiu d’Ortega Smith. Segons ha dit, Vox no participarà en cap sessió per “prudència” i recomanacions sanitàries. Així, ha argumentat que l’absència del tercer grup en dimensió a la cambra “redueix la legitimitat democràtica de les decisions i les votacions” que podrien fer-se aquesta setmana.

Per contra, ha matisat Batet, sí que s’ha decidit mantenir la compareixença del ministre de Sanitat, Salvador Illa, en la comissió prevista dijous. La compareixença, ha justificat, serà “per informar no només als membres del parlament sinó també la societat de com avança la situació epidemiològica del coronavirus”.

Reunió de la Mesa i la Junta

Per altra banda, ha anunciat que dijous es reuniran la Mesa i la Junta de Portaveus per estudiar com “garantir el normal funcionament del Congrés” la setmana vinent.

“Dijous convocarem una Mesa i Junta de Portaveus per abordar aquesta reflexió i les decisions que afecten el ple”, ha insistit. La voluntat, ha dit Batet, és “mantenir la normalitat” i per tant abordar, entre altres, l’elaboració de l’ordre del dia del ple de la setmana vinent.

La decisió de suspendre tota l’activitat d’aquesta setmana s’ha acordat després d’adoptar unes primeres mesures que incloïen suspendre les activitats extraparlamentàries, promoure el teletreball i tancar la guarderia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

L’Audiencia Nacional jutja el jubilat de les cartes bomba

barcelona

La fiscalia alerta cal demostrar el trastorn mental de la dona que va matar la filla a Sant Joan Despí

barcelona
societat

Blanes acull la primera ‘Zombie Walk’ pel Festival Internacional de Cinema

blanes
medi ambient

Barcelona passa de fase de sequera a fase d’excepcionalitat

barcelona
transports

L’aeroport del Prat suma 4,6 milions de passatgers a l’abril, un 9,5% més

barcelona

Vall d’Hebron estrena un espai de rehabilitació per a joves

Barcelona
urbanisme

40è aniversari reivindicant l’enginyer i urbanista Ildefons Cerdà

BARCELONA
GIRONA

La UdG participa en un programa per a entrenadors centrat en dones joves esportistes

GIRONA
canvi climàtic

Augmenten les morts per calor al sud d’Europa

barcelona