Salut

Colau demana “responsabilitat” i no anar a bars i restaurants

Recorda que el país es troba en una situació d’emergència “excepcional” i que cal reduir les relacions socials

Reclama al CGPJ que aturi els desnonaments

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, confinada a casa per haver estat en contacte amb un positiu de coronavirus, ha demanat aquest divendres a la població actuar amb “responsabilitat” davant les mesures restrictives aprovades i no anar a bars i restaurants. Malgrat ser conscient de les conseqüències per al gremi de restauració, considera que cal apel·lar a la responsabilitat col·lectiva i davant un virus que “es contagia amb facilitat” reduir al màxim les relacions socials. En aquest sentit i en relació al tancament de bars i restaurants i les declaracions de l’alcalde de Madrid en aplicar aquesta opció , Colau ha demanat “coordinació entre les administracions públiques”, que assegura han treballat aquests dies a Catalunya per aplicar les mesures restrictives “de forma escalonada”.

Sobre el funcionament del transport públic, Colau ha explicat que s’ha reduït l’ús i que s’ha intensificat la neteja. Amb tot, ha explicat que si s’han de “considerar mesures més contundents, es prendran”.

L’alcaldessa ha explicat que està a casa seguint el protocol de l’Agència de Salut Pública perquè, tot i no tenir símptomes, ha estat en contacte amb una persona que ha donat positiu de coronavirus. “Aplicar el protocol vol dir no posar un peu al carrer”, ha explicat, tot recordant que només és ella i no la seva família la que està obligada a confinar-se a casa.

Colau també ha explicat que no li han fet la prova per saber si ha estat contagiada amb el Covid-19 perquè “no tinc símptomes” i només l’han de fer a aquelles persones que tenen símptomes.

Colau s’ha mostrat convençuda de la resposta i responsabilitat de la ciutadania per seguir les recomanacions en aquesta fase d’emergència. “Si tots fem el que hem de fer, podem superar aquesta situació ben aviat. Ens hem de cuidar els uns dels altres”, ha pronosticat.

Desnonaments

Colau ha posat èmfasi en atendre la població vulnerable en aquest període excepcional i, sobretot, amb el tancament d’escoles. En aquest sentit, ha explicat que ha enviat una carta al Consell General del Poder Judicial (CGPJ) per demanar que s’aturin els desnonaments en aquest període excepcional, precisament perquè afecte a persones vulnerables.

També ha parlat de les beques menjador a famílies vulnerables, que amb el tancament d’escoles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva