Salut

Torra es desmarca de Sánchez

El govern català considera insuficients les mesures del president espanyol i fa una crida a confinar-se a casa

La ministra de Defensa amenaça Torra i amb el desplegament de l’exèrcit

Un grau més de prevenció.

El govern català considera que les mesures de l’estat d’alarma són insuficients per frenar l’avenç de la pandèmia. Per això, el president Torra va reclamar a la ciutadania que s’autoconfini i que no surti al carrer si no són treballadors d’àmbits essencials. Per aquest motiu, es va ordenar als funcionaris que es quedin a casa, exceptuant els serveis imprescindibles. Torra va utilitzar un to molt dur contra l’Estat i va afirmar que la Constitució no és un fàrmac contra el virus. Per la seva banda, la ministra de Defensa, Margarita Robles, va ser especialment crítica amb el president català i va afirmar que l’exèrcit es desplegarà allà on faci falta.

La situació s’agreuja a Igualada.

Quatre morts més a Catalunya, i tots ells de la zona de la conca d’Òdena. El confinament per combatre el brot ja està afectant la disponibilitat de recursos imprescindibles i els supermercats ja comencen a tenir falta d’alguns productes. Per aquest motiu s’ha decidit obrir un corredor segur de mercaderies. Així mateix, l’excepcionalitat està creant problemes econòmics. L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, tem que l’atur se situï en el 50% en poques setmanes.

Sánchez fa marxa enrere amb les perruqueries.

Una de les mesures més controvertides del decret d’estat d’alarma va ser el manteniment de les perruqueries obertes com a servei essencial. El sector s’hi va oposar ràpidament i fins i tot des de les autonomies es reclamava una rectificació. Aquesta va arribar a la tarda, amb un anunci de l’Estat espanyol comunicant que les perruqueries també tancarien a partir d’avui.

Ciutats desertes.

La imatge va ser recurrent arreu. Ciutats buides de gent i d’activitat. El tancament de tota mena de locals d’oci i restauració deixava poques possibilitats als ciutadans. Malgrat això, la policia patrullava per tots els municipis i ja es van començar a imposar les primers sancions per no haver respectat les mesures de l’estat d’alarma. D’altra banda, a la Cerdanya es va doblar el nombre de residents.

Estoc de material sanitari.

El ministre de Sanitat va ordenar a totes les empreses que disposin d’estoc de productes sanitaris d’interès que ho posin a disposició en un termini màxim de 48 hores.

Restriccions per als presos.

Una de les mesures impulsades pel Ministeri de l’Interior va ser la suspensió de les sortides per permís dels presos i, a canvi, s’amplien les comunicacions telefòniques que puguin fer els interns.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

successos

Troben un home mort al riu Segre a l’alçada del Parc de la Mitjana de Lleida

Lleida
infraestructures

El port demana canvis en les maniobres dels trens pel soroll que fan al Serrallo

Tarragona
EDUCACIÓ

Una seixantena de docents participen en la primera jornada de l’eduCAC

GIRONA
societat

Fins a un 15% de les normes aprovades a Barcelona des de mitjan segle XX estan “obsoletes”

Barcelona
successos

L’incendi de Tortosa, estabilitzat

Tortosa
societat

El Suprem rebutja convertir milers d’interins de llarga durada en fixes

barcelona
ciutat del vaticà

El papa es disculpa després de demanar vetar els homosexuals en els seminaris

barcelona
habitatge

Nous ajuts per a la construcció de pisos de lloguer social

barcelona

El nombre de vols sorollosos sobre la platja s’ha doblat el maig

Castelldefels