Salut

Wuhan posarà fi a la quarantena el dia 8 d’abril

Ciutadans de barris de la ciutat considerats segurs han pogut sortir finalment de casa seva

La Gran Muralla obre parcialment als turistes però als aeroports s’endureixen les mesures de control

La ciutat de Wuhan, capital de la província de Hubei, on va començar a propagar-se massivament el brot de coronavirus des de finals de l’any passat, aixecarà el 8 d’abril la quarantena que va imposar als seus habitants el 23 de gener passat, segons van anunciar ahir les autoritats municipals. De la mateixa manera, la resta de les ciutats de la província de Hubei aixecaran les restriccions de viatge a partir de demà, segons l’agència Xinhua.

Alguns ciutadans de la ciutat que viuen en barris considerats segurs ja han pogut començar a sortir de casa seva a principis d’aquesta setmana. A partir d’aleshores, els ciutadans que vulguin sortir podran abandonar la ciutat si obtenen el que es coneix com a codi QR de salut verd, una aplicació de telèfon mòbil que certifica que la persona que vol sortir de la ciutat no ha mantingut contactes amb cap contagiat o sospitós de tenir la malaltia. Si el codi és vermell, hauran de fer quarantena dues setmanes més.

Les autoritats xineses van tancar la ciutat de Wuhan i van confinar els seus ciutadans, i posteriorment, la resta de la província de Hubei a principis de gener pel brot de coronavirus. A causa d’aquest tancament, la incidència de la malaltia ha estat molt més baixa en ciutats com ara Pequín o Xangai, que només van registrar 491 i 371 casos, respectivament, en comparació amb Hubei, amb 67.800 casos. Per aturar l’epidèmia, el govern xinès no va dubtar a aturar el país totalment i pràcticament els 1.400 milions de ciutadans van seguir les consignes de tancar-se a casa seva.

Dos mesos després, la Xina va recuperant la normalitat progressivament malgrat que continuen operatius els controls de temperatura i algunes restriccions. La major preocupació que té ara Pequín són els casos “importats” de Covid-19, la majoria de xinesos residents en altres països –principalment d’Europa– que tornen a casa per estar-hi sans i estalvis. Les autoritats han endurit les mesures de control a partir d’avui i els viatgers hauran de sotmetre’s a un test obligatori per detectar si estan infectats i respectar una quarantena de dues setmanes en hotels designats pel govern xinès a càrrec del mateix viatger. Tot i aquestes mesures, l’obertura parcial de la Gran Muralla xinesa d’ahir ha suposat un nou pas cap a la normalitat, tot i que de moment estarà restringida a 19.500 visitants per dia.

LA XIFRA

39
casos “importats”
de persones infectades es van registrar ahir a la Xina.

El G7 assegura que farà “tot el necessari”

Després d’una reunió dels ministres d’Economia i bancs centrals, els països del G7 es van comprometre a fer el necessari per “restaurar la confiança i el creixement econòmic, i a protegir l’ocupació”.

Amb Belize, el virus arriba ja a Amèrica sencera

Al continent americà ja no queda cap estat sense casos positius, després de la declaració del primer contagiat a Belize. Per ara, a Amèrica hi ha 48.000 infectats i uns 600 morts registrats.

Noruega allarga dues setmanes més el confinament

Dues setmanes més. El govern de Noruega va decidir ahir aquesta pròrroga, a més de noves mesures per mitigar la pandèmia com ara la prohibició de les reunions de més de cinc persones.

1.370 milions d’escolars estan sense classes

Un total de 1.370 milions d’escolars, el 80% del total, no poden anar a classe a causa de la pandèmia. Són dades de la Unesco, que va fer una crida a l’intercanvi d’eines pedagògiques a distància.

Jordània porta pa, aigua i gas a totes les cases

Tota la població jordana està, des de fa cinc dies, sotmesa a un confinament absolut. No poden sortir ni a comprar aliments, així que el govern els porta a fora del domicili els productes més bàsics.

Hong Kong tanca les fronteres

Els governs de Hong Kong i Macau han prohibit l’entrada als ciutadans estrangers a partir d’avui per contenir l’expansió del coronavirus, que ha tornat a rebrotar en aquestes ciutats. A Hong Kong, aquest tancament s’emmarca en una bateria de mesures que també preveuen la prohibició de venda d’alcohol a bars i restaurants. Macau, l’antiga colònia portuguesa que actualment és un dels centres mundials del joc, vetarà l’entrada a tots els ciutadans xinesos, hongkonguesos i taiwanesos que hagin viatjat a l’estranger en els darrers 14 dies. Macau va prohibir la setmana passada l’entrada als visitants estrangers i als treballadors estrangers no residents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

BLANES

El consistori desencalla la construcció d’un hotel al Passeig de S’Abanell

BLANES
societat

Detingut ‘in fraganti’ un home acusat de vuit robatoris amb força en vehicles

blanes
Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona