Salut

Aragonès reclama a l’Estat que s’aculli ràpidament a les compres de deute del BCE per tenir fins a 73.000 milions

El vicepresident defensa una “renda bàsica universal” i insta els partits a consensuar canvis a uns comptes aprovats

El vicepresident del Govern i conseller d’Economia, Pere Aragonès, ha reclamat aquest dimecres al govern espanyol que s’aculli “amb la major celeritat possible” als programes de compra de deute del Banc Central Europeu (BCE), per aconseguir fins a un màxim de 73.000 milions d’euros que després es podrien destinar a la lluita contra el coronavirus. En el seu discurs durant la reunió del Parlament d’aquest dimecres, Aragonès ha destacat que els diners que l’Estat podria obtenir de Frankfurt són “dues vegades el pressupost sencer de la Generalitat”, i s’han d’utilitzar per “evitar que la crisi la pagui la ciutadania més vulnerable”. En una carta a la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, Aragonès exigeix “accions contundents i immediates”.

El vicepresident de la Generalitat també ha demanat que s’apliqui una “renda bàsica universal”, un mesura “molt àmplia” que serviria per posar diners a la butxaca dels ciutadans en un moment en què la immensa majoria tenen disminuïts els ingressos. “Es pot fer, com una donació directa del BCE, avui ho tornarem a plantejar al ministeri”, ha afirmat Aragonès, destacant que cal posar la política monetària al servei de la solució de la crisi. “No fer-ho implicarà conseqüències molt pitjors durant l’epidèmia i en el món que vindrà després,” ha advertit.

Aragonès ha insistit als grups parlamentaris en la necessitat d’aprovar els pressupostos del 2020 el més aviat possible. En aquest sentit, ha ofert als grups que, un cop aprovats els comptes, es consensuïn conjuntament les modificacions necessàries per fer front a la situació actual, des de la “màxima transparència”.

“El projecte de pressupostos del 2020 no serveix, però menys serveixen els pressupostos prorrogats del 2017”, ha defensat el vicepresident i conseller d’Economia, descrivint com a “fonamental” poder augmentar la capacitat de despesa de la Generalitat en fins a 3.000milions més.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona

Totes les cries del musclo del Delta acabaran provenint de Roses

roses

Sant Pau descobreix una nova causa genètica d’immunodeficiència

Barcelona