Salut

La CUP creu que l’aturada de les activitats no essencials “carrega la responsabilitat als treballadors”

Els anticapitalistes retreuen a l’Estat que vagi “15 dies tard”

La CUP ha assegurat que l’aturada de les activitats econòmiques no essencials anunciada pel president del govern espanyol, Pedro Sánchez, “carrega la responsabilitat als treballadors”. En un missatge a Twitter, els cupaires recorden que, tot i rebre un permís retribuït, els assalariats hauran de recuperar les hores posteriorment. “De nou, posant el mercat per sobre de la vida. De nou, ells guanyen”, han sentenciat. A més, al missatge la CUP també retreu al govern espanyol que vagi “15 dies tard” en l’aturada de la producció no essencial.

“És irresponsable equiparar Amazon i Glovo amb les pimes”

Segons la CUP, la formula de ’permís retribuït recuperable’ utilitzada per l’executiu espanyol situa, de nou, la responsabilitat de l’aturada econòmica sobre els treballadors, que hauran de tornar a posteriori i a través d’hores extres o en dies de vacances, el salari percebut durant el període de confinament. “Mesures no recollides en cap normativa legal i que augmentaran la flexibilitat de la jornada laboral”, ha avisat la formació anticapitalista aquest diumenge a través d’un comunicat. “Ens sembla una irresponsabilitat equiparar a través de les mesures a grans empreses com Amazon, Glovo o McDonald’s amb petites i mitjanes empreses, així com no condonar la quota a les persones amb règim d’autònoms”, ha lamentat la CUP.

“Es repeteixen els errors del 2008”

“Veiem com es repeteixen els mateixos errors que durant la recessió econòmica del 2008”, han criticat els cupaires. “De facto, aquesta mesura significa una transferència de capital de les rendes del treball a les empreses i la vulneració de drets laborals: les treballadores hauran de treballar més hores per un salari que ja els pertoca”, ha assenyalat la CUP. Finalment, la formació anticapitalista ha defensat que davant la gravetat de la situació i les “mesures insuficients” aplicades fins al moment, se suspengui “immediatament el pagament de lloguers i de subministres, i s’implementi una renda bàsica d’emergència”.

“No podem permetre que les classes populars i treballadores paguin aquesta crisi, ni podem permetre una retallada de drets laborals i socials encoberta”, ha corroborat la CUP, que ha recordat que als Països Catalans ja hi ha més de 623.581 persones afectades pels ERTOs (407.278 a Catalunya, 145.203 al País Valencià i 71.100 a les Illes) i no hi ha cap mesura que blindi realment els acomiadaments. “Per salvar la vida necessitem pa, sostre i sanitat”, han conclòs els cupaires.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llengua

El català torna a l’agenda europea

barcelona

Compromís per treure tot l’amiant dels edificis a finals del 2025

BADIA DEL VALLÈS

El Manhattan mataroní

mataró
castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona