Salut

L’Estat suma 743 morts més per coronavirus i 5.478 positius en 24 h

Sanitat registra un total de 13.798 defuncions i 140.510 casos

Trenca la tendència a la baixa en l’increment diari registrada els últims quatre dies

Sierra ho atribueix a “l’ajust de dades que al llarg del cap de setmana es va produint”

L’Estat espanyol ha sumat 743 morts per coronavirus i 5.478 nous positius en les últimes 24 hores. Així doncs, Espanya ja acumula 140.510 casos confirmats de coronavirus i 13.798 persones mortes per la covid-19. És l’últim balanç de dades fet públic aquest dimarts al matí pel Ministeri de Sanitat que mostra un repunt de l’increment diari de casos i defuncions després de quatre dies de descensos. Pel que fa al nombre de persones ingressades a les Unitats de Cures Intensives (UCI), n’hi ha 7.069 -138 més que el dia anterior-. També s’han donat d’alta 43.208 pacients, 2.771 més amb relació a dilluns.

La Comunitat de Madrid continua concentrant el nombre més gran d’afectats, amb 40.469 positius i 5.371 morts, seguida de Catalunya amb 28.323 casos i 2.908 morts.

La xifra total d’infectats implica un augment del 4% amb relació a les dades de positius confirmats de dilluns. Entre diumenge i dilluns, l’increment de positius confirmats va ser inferior, del 3,2%. Pel que fa a les defuncions, els 743 morts en les últimes 24 h suposen 106 més que els registrats dilluns i implica un augment del 5,7%. L’augment és superior al del dia anterior quan va ser del 5,1%. El nombre de persones a l’UCI ha augmentat un 2% i les altes un 6,8%.

Valoració del centre de coordinació

La doctora del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, María José Sierra, ha atribuït el “lleugeríssim” increment d’aquest dilluns a “l’ajust de dades que al llarg del cap de setmana es va produint”. Sierra ha dit que cal deixar passar uns dies perquè es “consolidi” la informació però ha afirmat que se segueix observant una “tendència descendent”.

També ha remarcat que comença a veure’s una “certa baixada en la pressió d’hospitals i UCI” i ha celebrat que les persones donades d’alta ja suposen una mica més del 30% del total de casos notificats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llengua

El català torna a l’agenda europea

barcelona

Compromís per treure tot l’amiant dels edificis a finals del 2025

BADIA DEL VALLÈS
castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona