Salut

Pic en el nombre de morts a la demarcació: 33 en un sol dia

El darrer balanç de víctimes es dispara després de jornades a la baixa des de l’anterior rècord de 23, l’1 d’abril, i ja n’acumula 232

Des del Catsalut, però, remarquen que l’hospitalització és estable

El balanç de la jornada d’ahir, segons la Regió Sanitària de Girona, pel que fa a víctimes mortals de la Covid-19 a la demarcació és el més negre fins ara: 33 defuncions que polvoritzen el fins ara registre rècord luctuós de 23 l’1 d’abril passat, tot just una setmana enrere. El nombre total, doncs, ja depassa els dos centenars, 232 persones mortes al conjunt de les comarques gironines. La xifra estableix, doncs, un nou pic que convida el sector sanitari a no abaixar la guàrdia. De fet, a final de març, el gerent de la Regió Sanitària, Miquel Carreras, ja considerava que l’impacte de la pandèmia a Girona acumulava un cert retard, de “quatre o cinc dies”, respecte a Barcelona, i encara més respecte a punts de l’Estat.

Pel que fa al nombre de casos confirmats, la xifra es va incrementar ahir fins als 1.941 –97 més que en l’actualització anterior i també amb una tendència creixent, ja que dimarts eren 73 de nous–. En aquest registre, però, també hi pot influir el fet que cada cop hi ha més recursos destinats a les proves de diagnosi. Com a dada positiva, es redueix el nombre de casos confirmats de coronavirus entre els professionals sanitaris, que ara és de 542, dos menys del que reflectia la llista de dimarts. I hi va haver 47 altes.

Tot i l’increment de defuncions, fonts del Catsalut destaquen que es manté l’estabilitat en el nombre de persones hospitalitzades. Ahir la xifra va repuntar de 613 a 625, però l’activitat a les diverses unitats de cures intensives dels centres hospitalaris gironins es conté –de 90 ingressats greus a 91–, i remarquen que les estades mitjanes dels pacients amb Covid-19 són de llarga durada, lleugerament superiors a les dues setmanes. Tot i això, es manté una capacitat de llits disponibles per sobre del 40%, cosa que de moment continua sense fer necessari habilitar el pavelló de Fontajau amb usos d’hospital.

Entre les defuncions, n’hi ha de gent gran semicrítica amb altres patologies. I segons els registres facilitats, del total, ahir n’hi va haver dues més al geriàtric Palafrugell Gent Gran, on ja n’acumulen 12; també dues a l’hospital de Figueres (11 víctimes) i una més a l’hospital de Palamós, la cinquena per la pandèmia al centre.

LES XIFRES

232
víctimes mortals
acumula la regió sanitària de Girona, després de les 33 anunciades ahir.
598
altes
es van assolir ahir, 47 més que dimarts. I la xifra de sanitaris contagiats es redueix de 544 a 542.
625
malalts
estaven hospitalitzats ahir amb diagnosi de Covid-19 a la demarcació.

Neguit de les famílies al Palafrugell Gent Gran

El nombre de víctimes mortals al geriàtric Palafrugell Gent Gran va arribar ahir a la dotzena, després d’alguns dies de treva. Però els contagis confirmats, després que dimarts comencessin a fer tests ràpids als interns, es va disparar de 30 a 40 en 24 hores enmig de la incertesa entre els familiars. No poden fer visites i clamaven per agilitar la comunicació a distància o una tramesa diària de dades sobre l’estat de cada intern. Famílies, consistori i responsables del centre van acordar ahir nous protocols d’informació, segons cada cas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Infraestructures i serveis

Obres de millora a l’estació del Vendrell

El Vendrell

Voluntaris repinten els bancs irisat i Trans

palafrugell

El Fòrum Gastronòmic exportarà el seu model a d’altres països del món

girona
Societat

Normalitat a les presons en un matí sense bloquejos dels funcionaris

Barcelona

Escullen l’utiller Josep Font com a bisbalenc de l’any 2023

LA BISBAL D’EMPORDÀ
gastronomia

L’Alimentària posa la pizza en el podi

L’Hospitalet de Llobregat
llengua

El català torna a l’agenda europea

barcelona

Compromís per treure tot l’amiant dels edificis a finals del 2025

BADIA DEL VALLÈS

El Manhattan mataroní

mataró