Salut

Sant Joan de Déu investiga per què els infants estan més protegits de la covid-19 com a possible “clau” de la infecció

L’hospital ha fet 407 proves PCR a pacients pediàtrics amb símptomes i menys del 5% ha donat positiu

L’Hospital Sant Joan de Déu Barcelona investigarà per què els infants estan més protegits del coronavirus que ha causat la pandèmia que no pas la resta de la població. L’objectiu és descobrir quins són els factors que protegeixen les nenes i els nens i trobar un tractament que permeti estendre a la població adulta la protecció natural que tenen els infants davant de la covid-19. Els investigadors creuen que els infants poden tenir la clau per entendre el virus i la pandèmia. L’hospital vol reclutar per a l’estudi 500 famílies amb infants en què almenys un adult hagi tingut covid-19 i ha posat en marxa la plataforma ‘Kids Corona’ per impulsar diverses línies de recerca, entre les quals també la infecció en les dones embarassades.

La incidència d’aquest coronavirus (Sars-CoV-2) és especialment baixa entre els infants, tot i que tradicionalment són un dels col·lectius amb més risc de patir malalties respiratòries greus. En el cas dels contagis, a més, els símptomes són en general lleus.

A l’Hospital Sant Joan de Déu, des del 7 de març, s’han realitzat 407 proves PCR a infants amb símptomes sospitosos de coronavirus i 18 han donat positiu, menys del 5%. Setze d’aquests infants van haver de ser ingressats i un va haver de ser tractat a la Unitat de Cures Intensives (UCI), però tots han evolucionat o evolucionen favorablement.

A la Xina, on es va originar la pandèmia, només el 2% de les persones que van emmalaltir per covid-19 eren menors de 19 anys, segons les dades disponibles. A Catalunya, i també a la resta de l’estat espanyol, la incidència sembla encara més baixa, d’un 1%.

“Conèixer el que passa en els infants amb aquesta malaltia pot ser clau per prendre decisions i trobar la solució per a la pandèmia als adults que pateixen les conseqüències de la infecció”, ha afirmat el cap del Servei de Pediatria de Sant Joan de Déu, Juan José García, en una roda de premsa aquest dijous, que s’ha seguit de forma telemàtica.

Actualment es desconeix el paper que juga la població infantil en la transmissió de la malaltia. Els estudis de recerca que es duran a terme a Sant Joan de Déu també pretenen aclarir aquest aspecte i donar resposta a preguntes que en l’actualitat preocupen a la societat, com per exemple si els infants són transmissors del coronavirus a la població.

En la pandèmia, l’Hospital Sant Joan de Déu rep pacients derivats de 25 hospitals, de manera que concentra una part important de l’atenció pediàtrica i a dones embarassades de Catalunya perquè els altres hospitals puguin centrar l’activitat en els adults amb covid-19.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona