Salut

Vergés diu que s’ha trobat almenys un cas de coronavirus en 604 de les 1.073 residències de gent gran catalanes

La consellera de Salut remarca que hi ha molts usuaris que donen positiu tot i que no tenen símptomes

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha explicat aquest dijous que s’ha trobat almenys un cas positiu de coronavirus en 604 de les 1.073 residències de gent gran catalanes.

En declaracions a Catalunya Ràdio, Vergés ha indicat que hi ha molts centres on hi ha diversos positius i també ha avisat que hi ha molts usuaris que donen positiu tot i que no tenen símptomes.

Això significa, ha dit, que hi ha uns 35.000 residents que viuen en centres amb algun cas. La prioritat ara és actuar en aquestes residències, més de la meitat, i després arribar a les que no tenen cap cas, perquè puguin continuar protegides.

Vergés ha remarcat que Catalunya va ser dels primers territoris que va prohibir les visites externes .

D’altra banda, Alba Vergés, ha considerat “increïble” que es judicialitzi la qüestió de l’hospital de campanya de Sant Andreu de la Barca (Baix Llobregat).

Així, ha insistit que aquestes són “lluites que no es corresponen res” amb el moment de crisi actual pel coronavirus i ha defensat que des de la Generalitat han col·laborat “amb tots els ajuntaments i totes les administracions” perquè els sembla “ imprescindible ”.

A més, ha defensat que no ha tingut “cap problema” amb la participació de la Unitat Militar d’Emergències de l’Exèrcit espanyol en aquest context. “Podem parlar de l’exèrcit en un altre moment i context però en aquest cap ni un, vam dir que no rebutjaríem cap col·laboració”, ha dit.

Ha defensat també que el que cal és una “bona coordinació” i ha agraït que així ha estat en línies generals quan s’han necessitat espais i s’ha parlat amb ajuntaments, diputacions o el gremi d’hotelers. “Fer-ho al revés no pertoca, si és voluntat de fer veure que faig i que poso al servei i que l’altre no accepta l’ajuda, no toca”, ha declarat.

Per últim, ha insistit que “no és veritat” que no s’utilitzés l’hospital de Sant Andreu perquè el van muntar la Guàrdia Civil i l’Exèrcit, ja que aquestes unitats han col·laborat en altres muntatges arreu de Catalunya. “No hi tenim cap problema”, ha manifestat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia