Salut

Catalunya suma 479 morts les últimes 24 hores, però es frena l’augment de casos confirmats

Els casos positius ja arriben a les 39.736 persones i 18.724 persones han estat donades d’alta

El Departament de Salut ha informat aquest dijous que a Catalunya fins ara hi ha hagut un total de 39.736 casos positius de coronavirus SARS-CoV-2 a Catalunya –361 més que ahir–. Es tracta de casos positius confirmats per una prova diagnòstica (test ràpid o PCR).

Del total de casos acumulats, fins ara han mort a un centre hospitalari positiu de la Covid-19 o bé com a sospitós un total de 4.056 persones.

Des de l’inici de l’epidèmia fins ara, un total de 2.886 persones han estat ingressades de gravetat; actualment són 1.267.

A més, del nombre total de positius arreu del país, 5.966 són professionals sanitaris.

Des de l’inici de la pandèmia de coronavirus a Catalunya, s’han comptabilitzat fins avui un total de 18.724 altes hospitalàries de persones diagnosticades amb la Covid-19 –1.427 més que ahir–.

Pel que fa a les residències de gent gran, un total de 5.616 persones han estat confirmades com a positius de coronavirus i 7.146 són casos sospitosos.

Informació declarada per les funeràries

Tal com es va ordenar des del Departament de Salut, les funeràries declaren des d’ahir diàriament els casos de coronavirus difunts. D’aquesta manera, un total de 7.576 persones han perdut la vida fins al dia d’avui a conseqüència del coronavirus.

D’aquests, 2.015 han mort a una residència, 84 a un centre sociosanitari i 478 al domicili. Els casos restants són morts a hospitals o casos no classificables per manca d’informació.

Assistència a residències de gent gran

Pel que fa al control de les infeccions, actualment hi ha fins a 604 residències –de gent gran, de discapacitats i de salut mental- amb pacients amb Covid-19. Fins ara s’hi han realitzat més de 8.500 proves PCR. A més, s’espera que en les setmanes vinents es realitzin un total de 27.238 proves per determinar l’estat dels residents, prioritàriament on hi ha algun cas sospitós o confirmat de Covid-19.

D’altra banda, el departament de Salut ha explicat en una s’estan obrint nous espais residencials alternatius adaptats a les necessitats específiques de les persones grans per poder fer aquests trasllats. En aquest sentit, ja s’han identificat 26 espais arreu del territori amb una capacitat total de 1.044 places disponibles per, si cal, reubicar residents. Tot i aquesta oferta de places i espais, se seguiran cercant més per si és necessari.

D’altra banda, s’han identificat 10 residències que requereixen una intervenció específica per les dificultats excepcionals que viuen pel que fa a la manca de professionals, al suport assistencial que necessita la direcció i a la situació sanitària de la pròpia residencia: 3 d’elles ja són en fase de canvi d’entitat gestora, 1 en procés de canvi de direcció i 6 en fase de valoració per concretar com s’intervindrà. A més, 54 residències han rebut suport de professionals assistencials, amb un total de 162 persones incorporades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.