Salut

Més de 1.800 intervencions d’ajut psicològic al Santa Caterina i al Trueta

Els psicòlegs del parc hospitalari Martí i Julià de Salt i de l’hospital Trueta atenen les demandes de professionals sanitaris, pacients i familiars

Els psicòlegs del parc hospitalari Martí i Julià i de l’hospital Trueta han fet més de 1.800 intervencions en un mes per atendre les necessitats psicològiques i emocionals dels professionals, els pacients i els familiars. Els equips, amb la direcció de la Xarxa de Salut Mental i Addiccions de l’Institut d’Assistència Sanitària (IAS), han fet 1.811 intervencions, 1.376 s’han dirigit específicament a pacients i familiars i 226, a professionals. També s’han dut a terme 138 acompanyaments religiosos o espirituals.

Els equips de suport estan integrats pels grups de psicòlegs que ja hi havia als centres i que es van ampliar amb especialistes, psicòlegs i psiquiatres de la Xarxa de Salut Mental, La República, Mutuam Girona i el Bisbat. Cada dia, de les vuit del matí a les vuit del vespre, fan atenció amb visites presencials, telefòniques i sessions grupals en el cas dels treballadors i videotrucades i atenció personal en el cas dels malalts i les seves famílies.

La gestió del suport psicològic també s’ha posat en marxa en altres centres sanitaris de la demarcació i en l’atenció primària amb diversos professionals.

Les principals preocupacions dels professionals, per exemple, són el temor del propi contagi i les dificultats de gestionar els canvis quotidians, com també el propi benestar. En relació amb les famílies, l’angoixa ve determinada pel fet de no poder-les acompanyar i per això agraeixen molt el suport a través de videotrucades i, pel que fa al pacient, genera sobretot la incertesa sobre l’evolució de la malaltia i la sol·licitud de no poder veure la família.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia