Salut

Vergés: “Aquesta crisi no pot ser centralitzada, ni a Espanya ni a Catalunya”

La consellera de Salut critica que el ministeri de Sanitat només els demana informació i defensa que al govern “no esperaran asseguts” a què Madrid prengui les decisions

Avança que el govern treballarà en el seu propi pla de desconfinament

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha avisat que el govern continuarà prenent les seves pròpies decisions en la gestió de la crisi del coronavirus i ha criticat que el govern espanyol n’ha pres moltes “tard i malament”.

En una roda de premsa per valorar la reunió del Consell Interterritorial de Salut, Vergés ha criticat la centralització de la resposta a la pandèmia per part del ministeri de Sanitat. “Des del ministeri no fan res que ens pugui ajudar en la feina i la responsabilitat que tenim”, s’ha queixat. A més, ha considerat que “l’estat d’alarma l’han concebut realment molt malament per actuar en una crisi com aquesta”.

En aquest sentit, ha lamentat que “en comptes de demanar què necessitem” l’únic que ha fet el ministeri és demanar informació als governs autonòmics “perquè pugin prendre decisions des d’un centre de comandament de Madrid”.

“Aquesta crisi no pot ser centralitzada, ni a Espanya ni a Catalunya. Les decisions seran territorialitzades o no seran”, ha etzibat. Segons ella, “aquest estat d’alarma ni funciona ni funcionarà” i ha alertat que la “improvisació” del govern espanyol “està fent mal a la gent”.

Vergés ha posat com a exemple que l’Estat va començar el desconfinament el 13 d’abril amb la tornada a la feina dels treballadors que no realitzen activitats essencials però fins avui no s’ha reunit amb els consellers per coordinar-se. “Van tard i malament”, ha sentenciat.

De fet, ha explicat que a la reunió del Consell Interterritorial de Salut “no s’ha arribat a parlar de cap punt en concret del desconfinament” sinó que el ministeri ha demanat informació als consellers per poder prendre les seves decisions.

La titular de Salut ha assegurat que anirà a totes les reunions que calgui per coordinar-se amb l’Estat, però el que no faran serà “esperar asseguts que les decisions les prenguin altres”. “Seguirem prenent decisions. No ens sap greu donar informació, però no traspassarem la responsabilitat de donar la cara davant la gent d’aquest país i també dels agents econòmics i socials”, ha dit. “Les prendrem amb tota la coherència. No som una gestora del sistema de salut”, ha reblat.

“Jo no tinc cara de dir a la gent, als alcaldes, a les empreses, que tenen dubtes, que l’únic que puc fer és enviar informació i esperar asseguda que prenguin les decisions”, ha insistit.

Vergés ha deixat clar que el govern seguirà treballant en el seu propi pla de desconfinament. “No podem limitar-nos a enviar informació al ministeri i no respondre a les preguntes dels ciutadans i els agents socials. Nosaltres continuarem treballant i decidint en els marcs que ens pertoca”, ha indicat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona