Salut

El govern recomana que els menors surtin a passejar en dues franges horàries diferenciades per edats

Quim Torra proposa que els infants de fins a 6 anys ho facin d’11 del matí a 1 del migdia i els d’entre 6 i 14 anys, de 4 a 6 de la tarda

El president de la Generalitat explica que l’objectiu és evitar aglomeracions i reduir el risc de contagis

El govern de la Generalitat demana a les famílies que a partir de diumenge surtin al carrer a passejar amb els seus fills ho facin en dues franges horàries diferenciades per edats per reduir el risc de contagi del nou coronavirus SARS-CoV-2 (Covid-19).

L’ordre ministerial publicada aquest dissabte al Butlletí Oficial de l’Estat permet als menors de fins a 14 anys sortir al carrer de les 9 del matí a les 9 de la nit, durant un temps màxim d’una hora al dia i a una distància de casa que no sigui superior al quilòmetre.

No obstant això, el president de la Generalitat, Quim Torra, ha recomanat aquest diumenge a les famílies que tinguin infants de fins a 6 anys que surtin a passejar de les 11 del matí a la 1 del migdia i que els que en tenen de 6 a 14 ho facin de 4 a 6 de la tarda. Torra ha defensat que d’aquesta manera s’evitaran aglomeracions i es reduiran els possibles contagis. “De com es gestioni la nostra mobilitat dependrà la salut de tots”, ha avisat el president en una roda de premsa aquest dissabte al migdia.

Torra ha detallat que els nens i nenes fins a 14 anys podran sortir amb joguines i se’ls permetrà saltar, córrer i jugar, però no podran accedir a parcs o zones infantils. Tampoc es podran allunyar més d’un quilòmetre del seu domicili.

El president ha lamentat que l’ordre del govern espanyol no permeti sortir a passejar els adolescents de 14 a 18 anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.