Salut

Vergés assegura que el programa Orfeu comença aquest dilluns després d’haver comprovat la qualitat dels tests

Es faran 170.000 tests per fer un cribratge massiu de la població sobre la Covid-19

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha assegurat que aquest dilluns comença “estrictament” el programa Orfeu per fer un cribratge massiu de la població per detectar la Covid-19.

Tot i que l’executiu havia anunciat fa uns dies que el programa havia arrencat i que s’havia activat la fase 2, Vergés ha explicat que fins ara s’han fet “fases de comprovació” dels tests per comprovar la seva “qualitat”.

Segons la consellera, el programa preveu que es facin uns 170.000 tests en sis setmanes. Vergés ha explicat que la segona fase està “a punt per a quan sigui necessària”, però que tot i que “costa d’arrencar, després s’engega la roda i ara serà important per a la fase de desconfinament”.

Els Mossos que necessitin un PCR per reincorporar-se al seu lloc de treball es podran fer la prova en els propers dies

Salut ho vehicularà a través del programa Orfeu
ACN

Els Mossos d’Esquadra que necessitin un PCR per reincorporar-se al seu lloc de treball es podran fer la prova en els propers dies, segons han explicat a l’ACN fonts del Departament de Salut, que vehicularà aquesta necessitat a través del programa Orfeu. Les proves les faran les mútues laborals al territori, han afegit les mateixes fonts.

El TSJC havia fet diversos requeriments a petició de sindicats policials per fer proves als Mossos. La sala social va urgir el Departament d’Interior a proporcionar els suficients tests per fer la prova als agents que hagin estat en quarantena per haver mostrat símptomes o haver estat en contacte amb positius, però també va demanar fer la prova a tot el cos per aïllar els focus de contagi.

Aquest migdia, el conseller d’Interior, Miquel Buch, ha admès preocupació per no poder fer proves als agents, i ha remarcat que és Salut qui decideix els procediments. “Per nosaltres començaríem ara mateix” a fer els tests als agents, ha dit, “però és Salut qui ens ha de dir com s’han fer les proves”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia