Salut

Sanitat diu que “no hi ha evidència científica” que la nicotina tingui efectes beneficiosos davant la Covid-19

Afirma que els estudis que defensen la teoria són “molt preliminars” i no tenen en compte els perjudicis del tabac

El Ministeri de Sanitat ha qüestionat a través d’un comunicat que la nicotina pugui tenir efectes beneficiosos per combatre el coronavirus. “Els suposats efectes protectors de la nicotina davant la Covid-19 no tenen evidència científica”, ha afirmat el govern espanyol a través del ministeri.

L’executiu surt així al pas de diversos estudis que s’han difós en els darrers dies elaborats a altres països que defensen aquesta teoria.

Segons el Ministeri de Sanitat, es tracta d’estudis “molt preliminars” que en qualsevol cas “no tenen en compte els efectes perjudicials de la nicotina i el fum del tabac en les vies respiratòries dels fumadors i al seu sistema immunitari, sobre els quals hi ha evidència científica abundant”.

Ben al contrari, des del Ministeri de Sanitat insisteixen que sí que hi ha investigacions que demostren una evolució “pitjor” de la Covid-19 en pacients fumadors, així com altres que indiquen que fumar “comporta un risc 133 vegades més gran” de desenvolupar una forma greu dels símptomes de la infecció que en persones no fumadores.

Els estudis que defensen la teoria dels efectes beneficiosos de la nicotina atribueixen a aquest element propietats antiinflamatòries, per la qual cosa, ajudaria a combatre, precisament, un dels quadres de la Covid-19, un quadre inflamatori agut que provoca l’empitjorament del procés infecciós.

“Aquestes investigacions són molt preliminars i no han passat pel procés de revisió amb la qual cosa s’han de rebre les seves conclusions amb cautela”, adverteix el comunicat del Ministeri de Sanitat.

Finalment, el Ministeri recorda que l’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha publicat una informació en la qual es diu que “resulta probable que els fumadors siguin més vulnerables a la infecció causada pel coronavirus, a conseqüència de la manipulació de les cigarretes i el contacte d’aquestes amb els llavis”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES