Salut

Simón afirma que els criteris que avalua Sanitat per passar de fase “són sanitaris, no econòmics”

Sanitat elaborarà un document tècnic per a cada autonomia i se les informarà entre divendres nit i dissabte

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha insistit que els criteris per passar de fase que avaluen des del seu gabinet “són sanitaris, no econòmics”. Simón ha respost així en ser preguntat sobre la petició de Madrid d’entrar dilluns a la fase 1 i ha contestat que ells valoren “en termes sanitaris”, tot i que hi ha altres aspectes associats que s’avaluen des d’altres àmbits i que caldrà veure “si pesen més o no”. En tot cas, es farà un informe tècnic per cada comunitat i ha calculat que aquestes rebran la resposta “entre divendres nit i dissabte”. Ha insistit que la decisió final la prendrà el ministre de Sanitat, Salvador Illa, parlant amb les comunitats.

Sobre els criteris sanitaris emprats per fer aquestes valoracions, ha explicat que n’hi ha dos d’imprescindibles com són la capacitat necessària davant d’un nou eventual rebrot tant en llits d’UCI com en llits disponibles per a pacients covid en general. “Aquests dos criteris els han de complir totes o estar en capacitat de complir-los si és necessari”, ha manifestat. A partir d’aquí però ha dit que n’hi ha d’altres criteris que es valoren per cada cas i ha posat com a exemple que si es dona un territori sense casos en molts dies s’ha de mirar si és així tot i fent proves o pot ser perquè no es fan proves i llavors no és que no existeixin sinó que no s’estan detectant.

D’altra banda, ha reconegut que hi ha territoris amb especificitats que per exemple han demanat modificar els horaris permesos per a les diferents sortides i ha assegurat que s’avaluaran per part de Sanitat. Especialment aquells “que tinguin una lògica clara relacionada amb la salut”. “Entenc que les franges poden no ser igual de bones al nord que al sud, a l’est que a l’oest”, ha afegit.

Document per regular l’accés a les platges

Simón ha explicat també que es treballa en un document per regular l’accés a platges i ha negat que, encara que ho pugui semblar, el vent no jugaria a favor de l’augment de contagis. “Si es dissemina el virus pot haver-hi menys risc que altres persones puguin inhalar una quantitat suficient”, ha apuntat.

Els hospitals, llocs de “risc”

Per últim, ha posat en valor que els hospitals estan començant a recuperar la seva activitat normal més enllà del tractament del coronavirus però ha alertat que els centres hospitalaris són “llocs de risc” i que tot i que la transmissió entre la població sigui “molt baixa”, encara existeix. “No es pot anar als hospitals com abans, s’han de prendre mesures molt estrictes per reduir la transmissió interhospitalària”, ha manifestat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

INFRAESTRUCTURES

Avança l’estació de l’L9 I l’L10 a la plaça Maragall

Barcelona
Informació especial

La Universitat de Girona incrementa la seva oferta acadèmica

Estat Francès

Esclaten violentes protestes a Martinica per l’augment del cost de la vida

Barcelona
Successos

Justícia convoca una reunió d’urgència arran del suïcidi d’un pres a Lledoners

Barcelona

La Taula de Mobilitat i Ús Públic de la Garrotxa reivindica el bus Rumbus

LA GARROTXA
la crònica

Les delícies de la cuina d’aprofitament

L’AENTEG trasllada la seva seu i estrena identitat corporativa

GIRONA
SOCIETAT

Trànsit preveu que 460.000 cotxes sortiran de l’àrea de Barcelona en un pont de la Mercè marcat per la pluja

BARCELONA
ciència

La UB i el VHIR s’alien per crear pell humana bioimpresa

Barcelona