Salut

Sanitat preveu resoldre divendres quines comunitats o zones passaran a la següent fase dilluns que ve

Illa diu que estudiaran el cas de Madrid, que ja ha demanat passar a l’etapa 1, i que s’hi reuniran dijous

Els impulsors de la Renda Garantida han demanat a Pedro Sánchez que l’Ingrés Mínim es complementi amb les altres prestacions

Sanitat preveu resoldre divendres quines comunitats o zones passaran a la següent fase del procés de desescalada dilluns que ve.

El ministre Salvador Illa ha anunciat durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres que esperen fer-ho públic divendres a la tarda i que esperen reunir-se amb la comunitat de Madrid dijous. Illa ha explicat que Madrid va demanar verbalment a la reunió d’aquest dilluns passar a la fase 1 i que quan rebin la documentació formalment l’analitzaran per veure “en quin grau compleixen”. El titular de Sanitat ha insistit que els criteris són sempre tècnics i que els paràmetres que es tenen en compte són públics.

També ha remarcat que la desescalada “no és una carrera” sinó un “procés que s’ha de fer amb gradualitat, simetria i cogovernança”.

D’altra banda, la Comissió Promotora de la Renda Garantida de Ciutadania ha enviat una carta al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, per demanar-li que la nova prestació respecti les competències de la Generalitat i que busqui el “millor encaix” amb les diverses lleis existents de rendes mínimes o bàsiques. En el cas de Catalunya és la Renda Garantida de Ciutadania (RGC).

Els promotors de la iniciativa legislativa popular (ILP) origen de la prestació a Catalunya proposen que l’Ingrés Mínim Vital i les rendes autonòmiques, i aquelles que es puguin concedir des dels ajuntaments, siguin compatibles i complementàries. També plantegen que el dret a la prestació de l’Ingrés Mínim Vital es reguli com un dret subjectiu i de caràcter permanent.

La Comissió Promotora de la ILP demana que el dret a percebre la prestació econòmica de l’Ingrés Mínim Vital sigui compatible i complementari amb el treball a temps parcial del qual es derivi una quantitat inferior a la qual es tingui dret amb la prestació.

També esperen que la prestació sigui compatible amb les ajudes econòmiques de dependència, beques escolars i de transport o d’urgència per evitar desnonaments. En aquest sentit, demanen que aquestes ajudes no computin com a ingressos econòmics per determinar el llindar que s’estableixi com a requisit d’accés.

A la carta recorden que és “necessari” i “urgent” prendre mesures davant de l’increment de la pobresa i exclusió social que es preveu a conseqüència de la pandèmia del coronavirus. També recorden que la pobresa “colpeja les classes populars des de fa anys” a l’estat espanyol. Per això demanen realitzar “tots els esforços legislatius i de recursos econòmics” per superar la “greu situació”.

La carta es va registrar telemàticament el 29 d’abril i es va tornar a enviar el 8 de maig per assegurar-ne la tramesa. La missiva també es posa en coneixement del vicepresident segon del govern espanyol, Pablo Iglesias, i el ministre de Seguretat Social, José Luis Escrivà. La Comissió Promotora es posa a disposició per al diàleg i per aportar la seva experiència en l’elaboració, negociació i acord de la llei de la Renda Garantida de Ciutadania.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

tradicions

Cent colles pels 600 anys de gegants

baRCELONA

Més ingressos per patologies respiratòries i cardiovasculars per la contaminació

olot

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot
Administracions

El Suprem obliga el Prat a treure aparcament de la platja

El Prat de Llobregat
societat

Nou pas per a la construcció de l’institut Cal Maiol

barcelona