Salut

Simón diu que Espanya està reduint la transmissió del virus més ràpid que altres països

Admet que l’escassedat de mascaretes va propiciar que fossin “prudents” en proposar certes mesures”

Espanya registra 95 morts per coronavirus en les últimes 24 hores, 12 més que dimarts, i 416 positius, 121 més

Hi ha hagut 193 noves hospitalitzacions i 31 ingressos en UCI, 20 més que fa un dia

El director del Centre de Coordinació d’Emergències i Alertes Sanitàries, Fernando Simón, ha assegurat aquest dimecres durant la roda de premsa diària per donar explicacions de la situació de la crisi sanitària a l’estat espanyol que la reducció del ritme de transmissió a Espanya va més “ràpida” que a altres països com Itàlia, “que va començar amb l’epidèmia almenys una setmana abans”.

Simón ha admès que en els últims dies el descens de casos no és tant acusat com el que s’ha experimentat en les últimes setmanes però ho ha atribuït, en part, a l’augment de proves PCR i la detecció precoç. “En realitat, estem veient que malgrat fer més PCR estem mantenint un ritme descendent. Això vol dir que la transmissió podria ser, fins i tot, menor”, ha afegit.

Sobre l’ús de mascaretes, el responsable de Sanitat ha admès que l’escassedat inicial de mascaretes va propiciar que fossin “prudents” a l’hora de proposar certes mesures però ha insistit que això no va modificar els riscos: “La distància de seguretat és la millor protecció”.

En relació amb la nova ordre que obliga a dur-la en espais tancats i a la via pública si no es pot mantenir la distància de dos metres, ha dit que és important “portar-la a la butxaca” per poder-la utilitzar en les situacions en què sigui necessari.

Pel que fa a les CCAA que han demanat passar de fase en la desescalada. Ha dit que pràcticament totes ho ha fet i ha recordat que són “flexibles” però que “com més tard arriba la documentació més difícil resulta arribar a una clara comprensió de la situació” de cada territori”.

Pel que fa a les dades diàries d’afectació de la Covid-19, Espanya ha registrat aquest dimecres 95 noves morts per coronavirus en les últimes 24 hores, 12 més que dimarts, i 416 positius confirmats, 121 més que ahir.

Segons les últimes dades del Ministeri de Sanitat, Catalunya concentra la majoria de defuncions (40) seguida de Madrid, amb 18.

En canvi, la comunitat de Madrid registra el nombre més gran de nous confirmats (112). En les últimes 24 hores, hi ha hagut 193 noves hospitalitzacions, la majoria (72) a Madrid, i 31 ingressos en UCI, 20 més que ahir.

En total, des que va començar la pandèmia per la Covid-19 hi ha hagut 27.888 morts per la malaltia i s’han confirmat 232.555 casos.

El govern espanyol treballa en una prova pilot d’una ‘app’ que rastregi els contactes dels contagiats de Covid-19

El mecanisme, que s’impulsaria a Canàries, serviria per controlar un rebrot i recuperar el turisme amb seguretat
ACN

La vicepresidenta tercera i ministra d’Afers Econòmics, Nadia Calviño, ha explicat aquest dimecres que el govern espanyol treballa amb el de Canàries per a impulsar un pla pilot d’una ‘app’ que rastregi els contactes dels contagiats per la Covid-19.

Des del Congrés, Calviño ha defensat que aquest seria un instrument per a controlar un possible rebrot de l’epidèmia, que serviria de suport al sistema sanitari i que permetria “recuperar el turisme amb seguretat”.

La vicepresidenta ha explicat que aquesta aplicació ha de ser respectuosa amb els drets individuals, la intimitat i la privacitat i ha defensat que Canàries és “idoni” per la importància que hi té el sector turístic i perquè l’executiu autonòmic “està compromès en la desescalada segura”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia