Salut

Coronavirus

Salut proposa que l’àrea metropolitana de Barcelona passi a fase II el 8 de juny

També preveu demanar-ho per a la regió sanitària de Lleida, tot i que en aquest cas el progrés està condicionat a l’evolució dels indicadors

Camp de Tarragona, Terres de l’Ebre i l’Alt Pirineu i Aran avancen a la fase III i Girona, Catalunya Central, Alt Penedès i Garraf continuen almenys una setmana a la fase II

El departament de Salut proposarà aquest dilluns al ministeri espanyol de Sanitat que la regió sanitària de Barcelona ciutat així com la metropolitana sud i i la metropolitana nord passin a la fase II del desconfinament a partir del dilluns vinent, 8 de juny. El govern també demanarà que pugui avançar fins a aquest nivell de desescalada la regió sanitària de Lleida, tot i que aquesta proposta està condicionada a la progressió dels indicadors.

Pel que fa a les regions sanitàries del Camp de Tarragona, Terres de l’Ebre i la de l’Alt Pirineu i Aran, que ja es troben a la tercera etapa del desconfinament, Salut demanarà que avancin a la fase III. Les regions de Girona i Catalunya Central i les àrees de gestió de l’Alt Penedès i Garraf es mantindran almenys una setmana més en la fase II, en la qual han entrat aquest dilluns.

Les propostes han estat aprovades aquesta tarda pel Procicat i els informes pertinents s’enviaran avui mateix al govern espanyol.


Bona evolució a Lleida
L’executiu català recorda que la setmana passada es va decidir que la regió sanitària de Lleida continués uns dies més a la fase I esprés que es detectés un augment de casos en diversos àmbits. Segons el govern, la situació té una “bona evolució” per la qual cosa l’àrea “estaria en condicions” per al pas a la fase II.

Un dels aspectes “fonamentals” per a la progressió en el desconfinament és la capacitat del sistema de salut per identificar possibles focus de transmissió en col·lectius específics. En aquest sentit, a Lleida s’han posat en marxa plans d’acció concrets tant per a la població nouvinguda per treballar en la campanya de la fruita com per al sector dels escorxadors.

Tot i aquesta estabilitat, el departament de Salut continuarà analitzant l’evolució de la regió sanitària de Lleida i la proposta de passi a la fase 2 estarà condicionada a la progressió dels indicadors epidemiològics els propers dies.


La fase 3
En la fase 3, l’última abans d’entrar a l’anomendada “nova normalitat”, desapareixen les franges horàries reservades a col·lectius determinats. Tot i això, s’han d’extremar les mesures de seguretat i d’higiene amb els grups vulnerables.

També preveu que puguin obrir establiments i locals comercials amb independència de la superfície sempre i quan es limiti l’aforament al 50%. Les terrasses a l’aire lliure ja poden obrir al 75% i està permès el consum a les barres dels bars sempre que es garanteixi la distància de seguretat entre els clientsSanitat notifica 241 nous casos de Covid-19 en un dia

Barcelona
Coronavirus

Un jutjat de Lleida rebutja suspendre cautelarment el confinament del Segrià

Barcelona
Coronavirus

Valls suspèn la Firagost d’aquest any per la pandèmia

Valls

Acusen d’un delicte d’odi la regidora Orriols de Ripoll

RIPOLL
Hi haurà vigilants de nit a l’estiu a Sant Joan les Fonts

Hi haurà vigilants de nit a l’estiu a Sant Joan les Fonts

SANT JOAN LES FONTS
Coronavirus

El Segrià registra una nova mort per Covid-19, la primera des del 22 de juny

Barcelona

Manresa prepara una Festa Major a petita escala i més curta

Manresa

La contaminació de l’aire a Barcelona es va reduir a la meitat durant el confinament

Barcelona
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Nuvolades, xàfecs i tempestes

Barcelona